avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inscenare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inscenare

Buna seara. am o problema cu care ma confrunt. Va rog sa-mi dati un sfat daca se poate.
Am avut o lucrare de instalatii la cineva, si nu mi-a platit iar pentru ca i-am abandonat lucrarea, l-am stresat cu telefoanele si am mai avut si "tupeul" sa ma duc la el sa-mi cer drepturile, m-a acuzat ca i-am luat un pikamer in valoare de 7000 lei.
Ca treaba sa fie si mai buna a venit si cu 2 martori care din declaratiile lor un unul spune ca era verde, celalalt spune ca era negru. Eu ma indoiesc ca a avut asa ceva mai ales ca ei se incurca in declaratii
ca dovada aproprietatii si valorii acesteia (7000 lei)sunt suficienti numai martori sau trebuie dovada si cu acte asupra proprietatii? Va intreb aceasta pentru ca martori mincinosi se gasesc peste tot . Pentru o bere...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:51, 12 Iunie 2012
proprietatea se dovedeste cu acte, posesia se dovedeste prin orice mijloc de proba, inclusiv martori. de asemenea, martorii vor trebui sa probeze insusi faptul furtului, nu este suficient doar sa spui ci trebuie sa si probezi celelalte elemente ale infractiunii de furt. este nevoie de mai mult de 2 martori.
Stimate Domn Avocat, eu nu sunt primul care iau teapa de la omul acesta.
In cazul de fata el m-a acuzat de furt, are 2 martori si este vorba si de valoare circa 7000 lei. Cum dovedeste valoarea?

Va multumesc.
Prin martori se poate dovedi simpla existenta a bunului. In schimb, valoarea se dovedeste cu acte, contract de vanzare cumparare/ factura/chitanta, etc, sau/si prin expertiza tehnica prin care se ia un bun nou cu aceeasi caracteristici si i-se deduce din valoare, uzura normala pe o perioada egala cu vechimea bunului- pikamerului!
PS. Martorii la care faceti referire trebuie sa cunoasca si implicarea dvs in disparitia bunului, altfel lipseste raportul de cauzalitate si infractiunea in sine!

Va multumesc pentru raspunsuri Domnilor Avocati , cu respect, Marian.
Fie ca bunul se afla in proprietatea sau in folosinta acelei persoane,sustragerea lui,daca ea exista,tot furt se numeste.
Pe de alta parte,este posibil ca o persoana sa fi achizitionat un bun si sa nu mai posede actele de provenienta

Alte discuții în legătură

Martor mincinos costin1202 costin1202 Buna ziua. am fost condamnat pentru furtul unui picamer marca [b]WURTH de culoare NEAGRA[/b]. presupusa fapta a fost pusa la cale de un antreprenor cu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)