avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Respingere ONRC de modificare a actului constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Respingere ONRC de modificare a actului constitutiv

Am primit o respingere la un act pe care l-am depus - respingerea inregistrarii motivata de faptul ca unul din asociatii nou cooptat are inscris in cazierul fiscal ca i s-a atras raspunderea ca administrator le lg 85/2006.

Ati mai intalnit in practica astfel ca cazuri? Recursul cum a fost solutionat.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 15:50, 27 Decembrie 2010
Veti numi un alt administrator.
Am intalnit multe cazuri. Nu aveti nicio sansa in recurs din punctul meu de vedere.
Atentie cip200, va fi asociat nu administrator. Calitatea de administrator a avut-o la alta societate. As fi curios sa vad totusi motivarea si faptele inscrise in cazierul fiscal pentru a va da un sfat.
Ma scuzati dar parca nu este vorba de numirea unui nou administrator.
Un nou asociat a fost cooptat in firma, nu un nou administrator.

Daca nu ma insel, exista restrictia de a fi membru fondator al unei SA sau SRL, nu simplu asociat, sau actionar.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
kappauser, utilizator
Kappauser, citeste cu atentie art. 6 alin.1 din Legea nr. 31/1990, republicata si nu mai interpreta diabolic textul:
(1) Semnatarii actului constitutiv, precum şi persoanele care au un rol determinant în constituirea societăţii sunt consideraţi fondatori.
...si daca totusi nu este suficient da o privire pe Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2594/C/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului publicate in Monitorul Oficial Partea a I-a, Nr. 704/16X 2008, la art. 131 lit. e: ,, decalaratia pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor legale pentru a detine calitatea de asociat si informatiile din cazierul fiscal, in cazul transmiterii partilor de interes/partilor sociale catre o persoana din afara persoanei juridice, in original...."
Astept cu nerabdare rastalmacirea pe care banuiesc ca o sa o faci in stilu-ti caracteristic...:D
Deci art. 6 alin 2 din legea 31/1990 arata in mod expres care sunt interdictiile de a fi fondator in sensul ca daca ai fost condamnat pentru .... si citez:

(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute de art. 143 - 145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei sau pentru cele prevăzute de prezenta lege, cu modificările şi completările ulterioare.

Dar in cazul prezentat de mine NU e cazul, persoanei i s-a atras raspunderea patrimoniala pe legea 85/2006 art.138 si doar atat. Nu a fost condamnat pentru nici o fapta descrisa in citatul de mai sus.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ctyonutz ctyonutz in cazul in care am vre`o problema legata de justitie (dosar penal sau amneda panala) mai pot infiinta vre`o societate sau intreprindere ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala la infiintare srl cosmin.d cosmin.d La infiintarea unui srl asociatii sau fondatorii respectivei societatii trebuie sa dea o declaratie notariala ca intrunesc conditiile legale asa cum sant ele ... (vezi toată discuția)
Condiþiile legale pentru deþinerea calitatii de asociat romacon romacon Buna ziua, Cu o cazia intocmirii unui dosar pentru un client, am observat ca unul din documentele necesare pentru inregistrarea mentiunilor privind un nou ... (vezi toată discuția)