avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garaj de masina mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garaj de masina mobil

Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l fac din lemn lipit de casa.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:49, 27 Decembrie 2010
Imi mentin parerea ca este necesara autorizatia. Conform legii orice constructie se autorizeaza, chiar si gardurile cu plasa si teava!
Asta teoretic.
Practic sunt putine sanse ca cineva sa va amendeze pentru asa ceva...
Tehnic insa, veti vedea ca nu este chiar asa simpla constructia cum pare, asta daca nu vreti ca la un vant mai puternic sa va cada peste masina!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
doina_manuela, utilizator
Daca mergem la primarie ca sa ne autorizam orice gard de plasa pe care il putem darama oricand ar insemna sa nu mai stim numarul de autorizatii pe care le-am face zilnic la orice lucru pe care il facem langa casa.Ne-ar bate aia la primarie daca am merge la ei pentru orice nimic.Eu mi-am facut in tm etaj la casa si nenumarate garaje facute si daramate fara niciun fel de autorizatii.Ridicati garajul linistit ca o sa va creada penibil la primarie dace solicitati autorizatie pentru un simplu garaj.
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991*) privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – Republicare
ANEXA Nr. 2:
DEFINIREA unor termeni de specialitate utilizaţi în cuprinsul legii

7.Construcţii cu caracter provizoriu
Construcţiile autorizate ca atare, indiferent de natura materialelor utilizate, care, prin specificul funcţiunii adăpostite ori datorită cerinţelor urbanistice impuse de autoritatea publică, au o durată de existenţă limitată, precizată şi prin autorizaţia de construire.
De regulă, construcţiile cu caracter provizoriu se realizează din materiale şi alcătuiri care permit demontarea rapidă în vederea aducerii terenului la starea iniţială (confecţii metalice, piese de cherestea, materiale plastice ori altele asemenea) şi sunt de dimensiuni reduse. Din categoria construcţiilor cu caracter provizoriu fac parte: chioşcuri, tonete, cabine, locuri de expunere situate pe căile şi în spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine, pergole ori altele asemenea. În sensul prezentei legi realizarea construcţiilor provizorii se autorizează în aceleaşi condiţii în care se autorizează construcţiile definitive.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de gradina ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Doresc sa stiu daca pt .o casuta de lemn neconectata la utilitati ,montata pe fundatie,am nevoie de autorizatie de constructie si daca se plateste ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)
Constructie garaj din lemn fara fundatie miriam101 miriam101 Buna ziua! As dori sa construiesc un garaj din lemn,fara fundatie. Am nevoie de autorizatie si proiect? Multumesc! (vezi toată discuția)