avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lamurire

buna ! am o nelamurire legata de un contract de munca recent incheiat . Am semnat un contract individual de munca pe per nedet cu salariu brut de x lei (netul este exact ce s-a negociat la interviul final ). insa ieri o persoana din cadrul dept HR mi-a spus ca pentru salariul meu se va emite factura pe IMM ( ceea ce inseamna ca ar tb sa imi infiintez firma?!). nu imi este clar ce trebuie sa fac mai departe?!?!de ce am mai incheiat un CIM ? astept sfaturile celor cu experienta :). multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 31 Decembrie 2010
IMM - intreprindere mica si mijlocie .... daca trebuia sa va faceti firma ca sa puteti colabora cu acea societate , atunci nu mai trebuia sa se incheie c.i.m.
Buna seara !
O "operatiune" asemanatoare s-a realizat la o cunoscuta firma de curierat , unde angajatii si-au deschis firme cu care s-a incheiat contract de catre respectiva firma de curierat ...
Ceea ce nu mi se pare tocmai OK este faptul ca nu vi s-a explicat ce presupune aceasta , mai ales ca trebuie sa parcurgeti cateva etape pt infiintarea IMM ( si cheltuirea unor sume de bani !) ...
Cred ca ar trebui sa aveti o discutie la obiect in acest sens pt a cunoaste in detaliu ceea ce se doreste la nivel de unitate (angajator) .
.....sau...mai e o varianta. Angajata respectiva din departamentul HR, probabil fiind deja obisnuita cu aceasta modalitate de colaborare cu alti angajati pe posturi similare cu ale dvs, a presupus ca va fi o colaborare identica si cu dvs, nefiind lamurita (inca) cu angajarea dvs prin CIM! Oricum, va trebui sa lamuriti problema cu angajatorul cu care v-ati inteles asupra salarului si asupra incheierii CIM.
BAFTA.
CIM este cim....Pentru infiintarea unui imm sunt necesare alte formalitati decat cele necesare pentru cim...Nu au nici o legatura.
Probabil primiti salariu fix, in baza CIM si comision in baza facturii emise de pe IMM...

Alte discuții în legătură

Cum pot sa colaborez (eu ca firma) cu o persoana fizica neautorizata? ddurlescu ddurlescu Exista alte metode de colaborare cu o persoana fizica in afara de angajare? Se poate incheia un contract de colaborare prestari servicii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)
Demisie perioada proba SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Daca am contract nedterminat cu perioada de proba de 90 zile, pot sa-mi depun demisia? Trebuie sa stau in preaviz 15 zile? in preaviz se va ... (vezi toată discuția)