As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM (conditiile care trebuie indeplinite), sau eventual daca exista vreo piedica/prevedere legala care sa interzica unei agentii de publicitate sa devina IMM.
Si, in sfarsit, daca intr-adevar constituirea in IMM este mai avantajoasa, ce opreste SRL-urile sa devina IMM-uri, sau de ce nu s-au infiintat in acesta forma.
cu scuzele de rigoare pentru efortul dvs,
Multumesc anticipat
"As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM (conditiile care trebuie indeplinite), sau eventual daca exista vreo piedica/prevedere legala care sa interzica unei agentii de publicitate sa devina IMM.
Si, in sfarsit, daca intr-adevar constituirea in IMM este mai avantajoasa, ce opreste SRL-urile sa devina IMM-uri, sau de ce nu s-au infiintat in acesta forma.
cu scuzele de rigoare pentru efortul dvs,
Multumesc anticipat "
Pai sa o vedem:
1. un SRL poate fi IMM de la infiintare sau pe parcurs daca indeplineste anumite conditii.
2. din cate imi dau seama tu crezi ca un IMM este ceva diferit de SRL. nu, societatea ta se constituie ca SRL si se declara IMM(SRL este forma de constituire, IMM este forma de plata a taxelor si impozitelor catre stat).
3. in privinta conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca o societate pentru a se putea declara platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, acestea sunt:
- are scris in obiectul de activitate prod de bunuri materiale, prestari de servicii si/sau comert;
- are de la 1 pana la 9 salariati, inclusiv;
- a realizat venituri care nu depasesc echivalentul in lei a 100.000 euro
- capitalul este detinut de persoane fizice sau juridice private.
4. nu exista nici o piedica legala pentru o agentie de publicitate sa devina IMM atata timp cat indeplineste conditiile enumerate de mine mai sus. poti opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor in anul fiscal urmator indeplinirii acestor conditii.
5. sunt gramezi de societati comerciale constituite ca SRL care au optat pentru plata impozitului pe venitul microintreprinderilor de la infiintare.
Sper sa te mai fi luminat un pic. Daca mai ai si alte intrebari te rog sa le scrii.
Multumesc mult, intr-adevar m-ati luminat in oarecare masura. Totusi mai am unele nelamuriri:
- daca este mai avantajos d.p.d.v. al impozitelor declararea ca IMM, de ce nu se declara astfel mii de SRL-uri care indeplinesc conditiile amintite de dvs? Ma refer la magazine de cartier, boutique-uri, etc, care putin probabil sa depaseasca cei 100.000 euro/an. Pot sa presupun ca exista si dezavantaje ale acestei forme?
- puteti sa-mi spuneti care este diferenta intre anul fiscal si cel calendaristic? Cel fiscal incepe de la infiintarea societatii? sau..?
- "un SRL poate fi IMM de la infiintare sau pe parcurs" + "poti opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor in anul fiscal urmator indeplinirii acestor conditii" - nu inteleg foarte bine, ma pot declara IMM la infiintare sau dupa un an fiscal?
- in sfarsit, care ar fi sfatul pe care l-ati da unei societati pe cale sa se infiinteze? Care ar fi avantajele?
Ma scuzati pt. noianul de intrebari; am cautat pe Internet raspunsuri dar limbajul folosit ma depaseste cateodata. As putea intreba un contabil, dar as prefera sa am cateva informatii in prealabil. Multumesc.
N-ai fost atenta la raspunsul Elenei. IMM se impoziteaza cu 3% din , pe cand celelalte soc. cu 16% din. Vezi care este distinctia dintre venit si profit si vei intelege care sunt avantajele si dezavantajele