avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor in legatura cu OUG 62/2010
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor in legatura cu OUG 62/2010

Ma intereseasa si pe mine care sunt conditiile de despagubire si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Tin sa prrecizez ca bunicul meu a fost detinut politic cu documentele aferente, intre timp a decedat. Cererea de despagubire va fi facuta de catre tatal meu si fratii lui. Din ce am inteles este ca despagubirea consta in 5,000 de euro pentru rudele da gradul intai dar ce nu am inteles este legata de despagubirea in actiuni. Intrebarea mea este, tatal meu poate fi despagubit de catre statul roman, si daca da in ce consta despagubirea, in bani sau in actiuni?

Aici este linkul unde poare fi gasita OUG 62/2010
www.avocatnet.ro/content/art... >

Multumesc aticipat! up
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
zubi, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:20, 2 Ianuarie 2011
Corect, doar ca intre timp atat limitarea la o anumita suma cat si art 5 alin 1 lit a din L 221/2009 au fost declarata neconstitutionale.
Deoasebirea consta ca art 5 alin lit a este declarat neconstitutional pe fiecare dosar in parte in urma exceptiei ridicate de Ministerul Finantelor.
Asa ca daca intereseaza doar despagubirile in ceea ce priveste partea morala parerea mea este sa va lasati pagubasi, dar daca e vorba de despagubiri materiale atunci incape o discutie.
A se vedea in sensul celor expuse Hotararile Curtii Constitutionale din 21-22 octombrie 2010.
up
Vi s-a raspuns o data, prin decizia 1358 / 21.10.2010, Curtea Constitutionala a constatat neconstitutionalitatea art. 5 alin 1 lit a din lege.

Nu se mai acorda daune morale pe legea respectiva, asa ca cel mai probabil nu aveti ce sa mai cereti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 madarolivia madarolivia buna. as avea mare nevoie de ajutorul dvs. ma puteti ajuta cu un model de cerere de despagubiri pe legea 221/2009. va multumesc!!!! (vezi toată discuția)
Speta legea 221/09 MihaiBucur MihaiBucur Eu am formulat actiune cu 4 capete de cerere pe Legea 221: 1) Constatarea caracterului politic al condamnarii autorului meu, care de drept se incadra in ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 , oug 62/2010 cipy58 cipy58 [quot]Buna ziua , in luna Iunie 2010 , am introdus actiune pe Lg.221/2009 la Tribunalul Constanta pentru daune morale si recunoasterea caracterului politic al ... (vezi toată discuția)