avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA --->cod caen 0149
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA --->cod caen 0149



Buna ziua,

Avand in vedere ca acest cod caen este o activitate ocazionala (cresterea altor animale , este vb de apicultura), va rog sa-mi spune-ti daca sunt obligat sa inchei contract cu casa de pensii si sanatate?
Din diferite surse: casa de pensii ma informeaza ca sunt obligat sa fac un contract , din care sa platesc 31,5 % din suma declarata.....
Din discutiile cu apicultorii, rezulta ca nu suntem obligati sa platim deoarece este o activitate ocazionala ( legislatia in vigoare scuteste aceasta activitate de plata impozitului).

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 09:41, 23 Decembrie 2010
daca nu aveti calitate de salariat la alte persoane terte da trebuie obligatoriu de la data infiintari sa incheiati un contract cu ei si sa platiti 31.3% din venitul net realizat sau minimul impus de ei conform legii.SANATATE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția poate fi angajată fără să suspendam activitatea și dacă ne afectează activitatea pe i.i.? munteanu_andrian munteanu_andrian Va salut, soția are Întreprindere individuala cu cod caen 0149 (apicultura). Suntem la norma de venit (plătim o taxa/stup) și nu suntem obligați la plata ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectuala - mod de impozitare / functionare Popu Popu As fi interesat care e modul de impozitare si sub ce forma functioneaza cineva care se presupune ca are venituri din drepturi de proprietate intelectuala. ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa-taximetrie jambonica jambonica Buna ziua Am si eu o nelamurile referitoare la Taxele PFA -taximetrie Conform legislatie platesti contributie la fondul de pensii 31.3% din venitul net ... (vezi toată discuția)