avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bonusul de la prestatorul serviciului de salubrizare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bonusul de la prestatorul serviciului de salubrizare.

ma numesc marian,si sunt noul presedinte al unei asociatii de proprietari,in cursul mandatului meu am fost informat verbal de catre cenzorul asociatiei ca noi ca asociatie avem contract pentru ridicarea gunoiului cu sc supercom sa.Asociatia achita lunar factura catre dansi si noi ca asociatie avem un bonus din partea lor care nu apare in actele contabile ale asociatiei noastre[bonusul se da in mana],eu vreau ca presedinte ca acel bonus primit sa-l redistribui catre[saci,galeti,mopuri,dero,becuri,etc.]dar domnul cenzor mi-a dat un raspuns in scris care spune citez: BONUSUL LUNAR AL SUPERCOM SA ESTE ACORDAT PERSOANEI CARE ACHITA LUNAR FACTURA,ADICA D-MNEI CONTABIL-CASIER AL ASOCIATIEI SI ARE CA SARCINA DE SERVICIU ACHITAREA FACTURILOR CATRE FURNIZORI. BONUSUL NU ESTE ACORDAT ASOCIATIEI DE PROPRIETARI CI UNEI PERSOANE FIZICE ASTFEL CA NU PUTETI DISPUNE[DVS. SAU COMITETUL EXECUTIV] ASUPRA ACESTUIA,FIIND CONTRAR LEGII CONTABILITATII. INVATATI-MA CE RASPUNS SA-I DAU CENZORULUI SI CUM POT LUA ACEL BONS,VA MULTUMESC
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
marian_01, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 21:23, 1 Ianuarie 2011
Unele firme de salubritate procedeaza in acest mod, rasplatind atat asociatiile, cat si persoanele care platesc facturile, in principal administratorii, cu produse sau sume de bani. Acestea sunt bonusuri si nu intra in gestiunea asociatiei pentru ca se primesc pe baza de semnatura pe un tabel la prestator, ca ei sa-si poata scadea sumele de bani din contabilitate, dar pentru acele produse sau sume de bani nu se dau niciun fel de acte, asa ca nu aveti cum sa le introduceti in gestiune.

Produsele pentru asociatie sunt aceleasi in fiecare luna sau trimestrial, tineti o evidenta adhoc a lor, daca vreti sa stiti de ele, iar banii pentru administrator sunt ai lui si nu aveti caderea sa-i cereti pentru asociatie.
Bonusul pe care prestatorul il acorda asociatiei sau persoanei administratorului este o chestiune particulara.

Ca sa va lamuriti mai bine ce bonus primeste asociatia sau/si ce bonus primeste administratorul e bine sa intrebati la prestator.
elga50 a scris:

Bonusul pe care prestatorul il acorda asociatiei sau persoanei administratorului este o chestiune particulara.

Doamna,nu va suparati ,dar daca ,intre prestator si asociatie exista un raport juridic,care este temeiul legal pe care va sustineti ca bonusul este o chestiune particulara,atata timp cat in evidente prestatorul,se inregistreaza cu bonusul la asociatia in cauza si nu catre persoana fizica cu care nu detine relatie contractuala?
Va multumesc
Raportul juridic este stabilit printr-un contract intre cele doua parti, prestator si asociatie, contract care nu prevede nimic despre bonusuri. Acestea le da prestatorul ca vrea el, iar daca nu mai vrea, nu le mai da. Asta e cu bonusurile!

Tabelul pe care semneaza administratorul ca a incasat bonusul este un act al prestatorului, nu al asociatiei.
Daca prestatorul vrea sa-l gratuleze pe administrator cu o cutie de bomboane, ce treaba are asociatia sa-i ia omului cadoul?

:oops: Dar parca erati banata doamna Ynocentta! Faceti ce faceti si tot strapungeti zidurile banarilor!. :secret:
Parerea mea:
bonusul se datoreaza asociatiei si nu administratorului. Faptul ca factura este achitata in timp util este meritul locatarilor/asociatiei care isi achita la timp intretinerea. Contractul de prestari servicii este incheiat intre societatea de salubrizare si asociatie si nu cu administratorul care este un angajat al asociatiei.
LocatarB, utilizator
Insist asupra urmatorului aspect.
Cine doreste sa stie intreaba la prestator si va afla.
Pareri de cum e corect sau nu sunt inutile atata timp cat prestatorul da cui vrea el banii lui. A se intelege prin aceasta politica prestatorului.
Si am uitat sa spun un lucru foarte important, asa poate se intelege ratiunea acestui bonus.
El nu se da oricum, ci in anumite conditii de plata a serviciului. Daca se face intr-un anumit termen, altfel daca termenul este depasit, acest bonus nu se mai acorda. ;)
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Bonus de la firma de salubritate Maria Bezsan Maria Bezsan platim numerar si in timpul dorit de firma de salubritate care acorda un bonus in numerar acesta fiind ridicat de administrator! De ce asociatia nu se poate ... (vezi toată discuția)
Bani incasati in plus , de catre administrator gera905 gera905 Buna seara. Ca presedinte, am constatat ca administratorul incaseaza mai mult decat ce este pe facturi. Situatia a persistat 5 ani. La cererea com. exec. de a ... (vezi toată discuția)
Mod de lucru presedinte Zenoval Zenoval As dori un raspuns ferm la un anumit mod de a-si indeplini atributiile, ale unui presedinte de asociatie de proprietari.Atribuie contracte unor firme de ... (vezi toată discuția)