avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recodificare la declararea pct de lucru !?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recodificare la declararea pct de lucru !?

Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar pct de lucru la admin. fin. la sectorul in care e sediul social ? Sau intai declar pct de lucru la admin. fin? Dar pct. de lucru e in alt judet. Asadar fac declaratia la ORC si admin. fin si la cele in a caror raza e sediul social si la cele de la pct. de lucru (respectiv Bucuresti sect. 2 la sediul social si Arges pt. punctul de lucru) ?. Nu e oare mai bine sa mut direct sediul cu activitate lucrativa in Arges si sa scap de drumuri si depuneri in doua localitati? Oricum fac recodificarea cu aceasta ocazie? In care situatie economisesc ceva la taxe? Multumesc, scuze ca sunt dezorientata! Va rog un sfat curand... sunt spre finalul celor 30 zile de la semnarea contractului de inchiriere pentru spatiu.....
Cel mai recent răspuns: Mada sunshine , utilizator 14:46, 28 Martie 2008
cati salariati aveti la punctul de lucru?

declararea sediului secundar o faceti la organul fiscal competent din subordinea ANAF. Nu sunt conditionate declararea de la ONRC cu declararea de la AFP.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
smart accounting business srl, Contabil
Deocamdata nici unul dar vor fi probabil mai mult de 5.
Declararea unui punct de lucru este simpla si daca nu doriti nici nu o treceti in actul constitutiv (doar in hot AGA). Daca optati sa mutati sediul social din Bucuresti in Arges acolo unde este pct de lucru, este mai complicat. Veti formula o cerere de radiere a societatii din Bucuresti, deoarece toate actele firmei se vor transmite din oficiu la RC Arges, actele care atesta mutarea sediului le veti primi abia dupa 21 zile de la aprobare, veti primi un nou cod de inregistrare (J nr de arges ..) insa veti pastra CUI-ul. Interesati-va ce se intampla cu evidenta bilanturilor contabile care au fost depuse la Admin. Financiara/Registrul Comertului.
Eu cred totusi ca daca se pastreaza CUI-ul, atunci cand vor cauta in baza de date la Admin Financ/Reg Com serviciul depunere bilanturi, vor gasi firma si vor putea spune daca mai sunt bani de regularizat (dat inapoi) sau din contra de platit restant de la bilanturile anilor precedenti.

Inregistrati Hotararea AGA / Actul aditional prin care se infiinteaza un punct de lucru la ORC, iar apoi, cu Incheierea de la Reg. Com. mergeti sa-l declarati si la organul fiscal (si la cel pe raza caruia figureaza sediul social si la cel din Arges).
Daca tot aveti de facut o mentiune la ORC, cred ca e cel mai indicat sa faceti si recodificarea cu aceasta ocazie (sunt ORC-uri care nici nu primesc o hot. AGA / modificare a actului constitutiv fara sa se faca si recodificarea).
in momentul in care se aduc completari, modificari la actul constitutiv al societatii se face si recodificarea CAEN
la ORC P.Neamt daca deschid un pct.de lucru imi trebuie doar Hot., nu si act aditional cel mai bine este sa intrebe la ORC din localitatea unde este inregistrata societatea.

Alte discuții în legătură

Procedura registru schimbare sediu declarare punct de lucru comerciantul comerciantul Am reusit sa fac cesiunea la RC Bucuresti si mi s-a spus ca e sediul expirat. Vreau sa schimb sediul la alta adresa si sa deschid un punct de lucru dar in ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune comerciantul comerciantul Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)