avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calcul reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calcul reabilitare judecatoreasca

buna ziua
as dori daca se poate sa stiu cum se calculeaza durata pana la reabilitare in cazul unei pedepse de 3,6ani din care s-a efectuat 2 ani- se calculeaza de la data iesirii din inchisoare 5ani si 8 luni sau de la data cand ar fi trecut pedeapsa de 3,6ani
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:50, 27 August 2011
termenul de reabilitare curge de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale, adica de la data iesirii din inchisoare (art. 136 alin 1 Cod penal)
de ce s-a executat doar 2 ani de inchisoare? a fost gratiata restul de pedeapsa?(in acest caz termenul de reabilitare curge de la data actului de gratiere)
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
pai am iesit la munca si am intrat in comisie mai devreme
am fost la judecatorie si mi-au spus ca se ia in calcul pedeapsa avuta nu cat am executat de asta intreb.imi da mari batai de cap la locul de munca neprezentarea cazierului nu mai zic daca tre sa imi caut in alta parte de munca
In cazul in care ai fost eliberat conditionat, termenul de reabilitare curge de la data implinirii duratei pedepsei, iar in cazul tau este de 4 ani + jumatate din durata pedepsei pronuntate, deci, 5 ani si 8 luni.
AlCazone a scris:

In cazul in care ai fost eliberat conditionat, termenul de reabilitare curge de la data implinirii duratei pedepsei, iar in cazul tau este de 4 ani + jumatate din durata pedepsei pronuntate, deci, 5 ani si 8 luni.
[/quot

Corect !
Reabilitarea se calculeaza de la data expirarii in integralitate a epedespei aplicate.
Conform noului C.pen. adoptat prin legea nr.286 /2009, aplicabil din 24 iulie 2010 - 4 ani de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale... Mentionez faptul ca dupa acest nou cod nu se mai adauga + jumatate.....etc, si subliniez ca este vorba de executare si nu expirare.....cum mai sus se mentioneaza sub formula ,, CORECT"

Alte discuții în legătură

Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma - reabilitarea de drept costica1964 costica1964 Buna ziua. in anul 1996 am fost condamnat la 6 ani pentru inselaciune,am executat 4 ani,de atunci viata a decurs normal { fara nici o condamnare },intrebare ... (vezi toată discuția)