avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

pot beneficia de ajutor social daca singurul venit din casa este pensia mamei mele de 550 lei? locuiesc cu mama mea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 26 Decembrie 2010
Buna ziua !
Cred ca este vorba de acordarea ajutorului social prevazut de legea 416/2001 , iar raspunsul este afirmativ , cu conditia depunerii la primaria de domiciliu/resedinta (banuiesc ca este acelasi cu al mamei) dosarului cu toate documentele necesare acordarii acestuia .
miul a scris:

pot beneficia de ajutor social daca singurul venit din casa este pensia mamei mele de 550 lei? locuiesc cu mama mea

Nu cred ca beneficiati de ajutor social , intrucat nivelul lunar al venitului minim garantat este de 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine exact poate beneficia de cantina sociala - hrana rece banicaemilia banicaemilia Buna ziua, In cazul in care o persoana care are pensie de handicap grad accentuat si in acelasi timp si pensie pt limita de varsta in val de 350 lei mai poate ... (vezi toată discuția)
venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
Ajutorul social, in 2016 CYBORG CYBORG Buna seara! Citesc pe Internet, undeva, despre ajutorul social, in 2016.:\"Nivelul acestuia va fi de cel putin 273 lei pentru o persoana singura\" Este ... (vezi toată discuția)