Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt si nimeni nu a reusit sa imi dea un raspuns concret; sunt insarcinata in 4 luni, iar perioada de somaj in care ma aflu se incheie pe data de 9 martie, adik atunci voi avea sarcina de sase luni si o saptamana; am primit deja 10 zile de concediu medical...ceea ce din cate stiu imi prelungeste somajul pana pe 19 martie....deci aproximativ sase luni si doua saptamani;daca mai primesc concediu medical pana la 7luni si 10 zile pentru a intra in prenatal este suficient?imi asigur astfel si indemnizatia de concediu de crestere copil?
Buna seara !
Da , beneficiati de indemnizatia CIC in conditiile specificate ...
Din cele 112 zile calendaristice ale concediului de maternitate , 42 reprezinta obligatoriu concediu postnatal , restul de 70 de zile putand a se constitui in concediu prenatal , care intra in calcul la stabilirea si acordarea CIC . Bineinteles ca trebuie sa acoperiti prin concedii medicale perioada corespunzatoare ...
1. Atentie ca s-a modificat Legea 76/2002 si acum spune:
Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
l) la expirarea termenelor prevãzute la art. 39 alin. (1), respectiv la art. 40 alin. (1);
...
2. Asadar fiti foarte atenta sa nu pierdeti somajul daca nu anuntati AJOFM de concediul medical.