avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REINCEPEREA ACTIVITATII
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REINCEPEREA ACTIVITATII

Sunt incepatoare si ma confrunt cu o situatie la care nu ma pricep:

Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, infiintata in 2001. In 2001, cu bani imprumutati de la patron s-au cumparat pe firma diverse (mobilier, tipizare...). Aceasta a fost singura activitate a firmei.
Din 2001 pana in prezent firma nu a desfasurat activitate. Ultima balanta de verificare arata cam asa:
117 Sfd= 5377 ; 1012 Sfc = 200 ;
5311 Sfd= 323; 456 Sfc = 5500 ;

Din luna martie SC si-a inceput activitatea.
Intrebare:
Soldurile finale devin solduri initiale, corect.
1. Dar contul 117 Rezultatul reportat, pana cand ramane asa? Pierderea din 117 o las asa, si daca da, pana cand?

2. In contul 456 Decontari cu asociatii este trecuta datoria SC. fata de patron ( banii imprumutati in 2001 de acesta pt. deschiderea firmei si achizitionarea de obiecte de inventar...). Este corect ca dupa atatea ani SC sa mai aiba datorie la patron? Si am evidentiat bine in 456?

Astept parerile DVs. si va multumesc fffffffffffffffffffffff. mult,
Cel mai recent răspuns: DEBY , utilizator 23:10, 3 Aprilie 2008

Din punct de vedere fiscal, pirderea se recupereaza in urmatorii 5 ani consecutivi. Vezi art. 26 din Codu fiscal , respectiv pct.73-77 din NM.
pierderea o lasi in 117 in continuare...dar nu mai ai voie sa o recuperezi caci au trecut 5 ani;

in schimb sumele imprumutate de asociat trebuiau sa se reflecte in ct 455 sau 462 dar nu in 456, oricum pana la urma asta se poate regla si da, este corect ca in continuare firma sa aiba datorie fata de asociat daca exista contract de imprumut intre asociat si firma
Multumesc pt. raspunsuri.

Dar acum ce nota contabila trebuie sa fac pt. ca aceste sume sa nu se mai regaseasca in contul 456? Pot sa fac aceasta nota , acum la reinceperea activitatii? multumesc

Si nu am inteles un lucru , daca firma are in continuare datorie fata de asociat, acesta isi mai poate recupera banii? Si daca da, cum? Daca din punct de vedere fiscal, pierderea nu o mai pot recupera din ce isi recupereaza banii asociatul unic, lamuriti-ma si pe mine.
imprumutul poate fi rambursat daca exista contract de imprumut care sa specifice termene, eventuale dobanzi (deductibile la nivelul dobanzii BNR).

Suma din 456 poti sa o lasi in continuare sau sa o inregistrezi in contul 455 -analitic asociat sau in 462.
vioviod a scris:

Sunt incepatoare si ma confrunt cu o situatie la care nu ma pricep:

Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, infiintata in 2001. In 2001, cu bani imprumutati de la patron s-au cumparat pe firma diverse (mobilier, tipizare...). Aceasta a fost singura activitate a firmei.
Din 2001 pana in prezent firma nu a desfasurat activitate. Ultima balanta de verificare arata cam asa:

Din luna martie SC si-a inceput activitatea.
Intrebare:
Soldurile finale devin solduri initiale, corect.
1. Dar contul 117 Rezultatul reportat, pana cand ramane asa? Pierderea din 117 o las asa, si daca da, pana cand?

2. In contul 456 Decontari cu asociatii este trecuta datoria SC. fata de patron ( banii imprumutati in 2001 de acesta pt. deschiderea firmei si achizitionarea de obiecte de inventar...). Este corect ca dupa atatea ani SC sa mai aiba datorie la patron? Si am evidentiat bine in 456?

Astept parerile DVs. si va multumesc fffffffffffffffffffffff. mult,

In primul rand pasivul si activul nu sunt egale (o prima cosytatare)
Au trecu 5 ani si pierderea nu mai poate fi recuperata.
La punctul 2 raspunsul este DA si corect 455.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata datoriei catre asociat vioviod vioviod Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, infiintata in 2001. In 2001, cu bani imprumutati de la patron s-au cumparat pe ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Inchidere conturi lichidare voluntara sc fara datorii Andrei_3001 Andrei_3001 La o SC fara datorii si care nu mai are si nu va mai avea niciun fel de activitate, la 30.09.2018 am urmatoarele solduri in balanta: Sc 1012 = 200 lei Sc ... (vezi toată discuția)