avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum pot deveni jurist?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum pot deveni jurist?

BUNA ZIUA. AM TERMINAT FACULTATEA DE DREPT ACUM VREO 5 ANI.SI SUNT LICENTIAT IN STUDII JURIDICE. VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE CUM AS PUTEA DEVENI JURIST , SI PASII PE CARE TREBUI SA-I URMEZ. IN PREZENT LUCREZ IN ADMINISTRATIE PUBLICA SI AM VARSTA DE 40 DE ANI. MULTUMESC ANTICIPAT.

sa inteleg ca tu profesezi si nu esti inscris in colegiu?

La instanta cum procedezi?
Nu te intreaba de legitimatia de jurist?

Sunt inscrisa in Colegiu din 2006, insa din 2008 nu am mai platit cotizatia lunara si probabil ca m-au suspendat (desi intabloul consilierilor nu apar a fi suspendata). Sincer, nu m-a ajutat cu nimic inscrierea in CCJ si dupa ce am aflat de la o prietena care lucra acolo ca secretara ca banii adunati din cotizatii se duc pe protocoale, petreceri si sponsorizari pt. cei din conducerea colegiului, am refuzat sa mai platesc. Ce-i drept, in instanta nu am fost ( nu a fost cazul), dar am inteles ca nu este nicio problema daca nu esti inscris in colegiu. Oricum, nu este obligatorie inscrierea, asa ca nu vad de ce sa nu iti dea voie sa reprezinti firma in instanta.
Un adevarat jurist ar trebui sa stie ce conditii trebuiesc indeplinite pentru reprezentare in instanta. In n iciun caz nu este obligatorie inscrierea in colegiul consilierilor juridici (cu litere mici ca nu pot scrie cu litere mari). E cineva care poate sa afirme ca a avut o facilitate prin inscrierea in colegiu sau intr-o alta asociatie a consilierior juridici?
licentiat fiind ,la orice facultate de drept -poate cu ush sa fie vreo problema ,dar sunteti jurist.In adm publica puteti ocupa un post de secretar ca emai bine platit .jurist la consiliul local etc
Nu stiu daca mai este de actualitate acest subiect dar citind discutiile voastre tin sa va spun si eu ceva.
Sun angajata la o societate in functia de consilier juridic , nu am fost inscrisa la niciun colegiu.
Poti profesa ca jurist la o societate daca are nevoie de tine foarte simplu, esti licentiat in drept, cunosti bine cauza daca trebuie sa mergi in instanta, iti trebuie delegatie simpla de la angajator pentru a o prezenta la prima infatisare.

pe aceasta cale tin sa-i multumesc si lui LALYM pt sfaturile pe care mi le-a dat cand am avut nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ajunge consilier juridic? claudia elena claudia elena Buna ziua....Fiti draguti in anul 2007 am terminat facultatea si am dat si licenta in acelasi an....Pana in prezent nu am profesat ca nimic....Vroiam sa va ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
- este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ... oanaportar oanaportar - Este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ? Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)