avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in vacante il poate lua la domiciliul lui,problema e ca de la ultima vizita nu l-a mai adus,ce pot face eu?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 21:13, 27 Decembrie 2010
sa mergeti la politie sa faceti plangere impotriva tatalui copilului.
Aveti posibilitatea sa fomulati plangere penala impotriva tatalui minorului , pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.1 c.pen-nerespectarea masurilor privind incredintarea.
Art. 307. - Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Plangerea se depune fie la politie , fie la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, in termen de 2 luni de la data comiterii faptei ( faptuitorul fiind tatal minorului).
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Puteti solicita executarea silita cu privire la predarea minorului.
ce se intampla dupa ce fac plangere la politie?daca nu mi-l mai da deloc?
e obligat sa vi-l dea.altfel e pasibil de rapire.

Alte discuții în legătură

Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)
Rapire minor sau nu ce sa fac? simion mihaela simion mihaela in urma cu 4 ani am avut divortul la divor mi sa incredintat mie baiatul el fiind inchis se si specifica pe hotararea de divort eu intre timp mam recasatorit ... (vezi toată discuția)
Program vizita mmary mmary buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna? (vezi toată discuția)