avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil luat de mama.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil luat de mama.

Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit acasa sute de euro epntru cresterea acestuia.
In Romania, copilul sta cu parintii mei, respectiv bunicii lui. Mama lui nu-i achita nici un leu pensie alimentara.
De cateva saptamani, aceasta a luat copilul sa-l vada si nu l-a mai adus la mama ea acasa, asa cu mi-a fost incredintat mie, spre crestere si educare.

Ce pot face pentru a nu-mi pierde copilul. Sa fac plangere penala pentru nerespectare hotarare judecatoreasca, sau rapire copil?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:06, 13 Ianuarie 2012
Plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al. 1 c.pen.
Art. 307
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Pentru neplata de intretinere- plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit. c) c.pen.- abandonul de familie.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală
Plangerea se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si se probeaza cu inscrisuri si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita alessmari alessmari am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)