Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit acasa sute de euro epntru cresterea acestuia.
In Romania, copilul sta cu parintii mei, respectiv bunicii lui. Mama lui nu-i achita nici un leu pensie alimentara.
De cateva saptamani, aceasta a luat copilul sa-l vada si nu l-a mai adus la mama ea acasa, asa cu mi-a fost incredintat mie, spre crestere si educare.
Ce pot face pentru a nu-mi pierde copilul. Sa fac plangere penala pentru nerespectare hotarare judecatoreasca, sau rapire copil?
Plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al. 1 c.pen.
Art. 307 Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Pentru neplata de intretinere- plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit. c) c.pen.- abandonul de familie.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală
Plangerea se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si se probeaza cu inscrisuri si martori.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Program de vizita
alessmari
am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in ... (vezi toată discuția)