avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie nou nascut

Buna ziua. Am un copil de 6 luni si doresc sa poarte numele meu.Implica acest fapt o procedura juridica? Daca "da" care este aceasta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:58, 28 Decembrie 2010
una administrativa
www.avocatnet.ro/content/art...
Referitor la lit.f as dori si eu o parere avizata-in urma divortului se revine la numele anterior casatoriei,persoana respectiva se recasatoreste si poarta in prezent numele actualului sot si cu cei 2 copii proveniti din aceasta casatorie.
Intrebare-pentru copilul din anterioara casatorie exista vreo sansa sa isi schimbe numele in cel al intregii familii?pentru ca realmente isi doreste acest lucru dar tatal ei nu isi va da niciodata acordul pentru asta.
Multumesc
f) cand parintii au divortat, iar copiii incredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia;
simonaoprica a scris:

Referitor la lit.f as dori si eu o parere avizata-in urma divortului se revine la numele anterior casatoriei,persoana respectiva se recasatoreste si poarta in prezent numele actualului sot si cu cei 2 copii proveniti din aceasta casatorie.
Intrebare-pentru copilul din anterioara casatorie exista vreo sansa sa isi schimbe numele in cel al intregii familii?pentru ca realmente isi doreste acest lucru dar tatal ei nu isi va da niciodata acordul pentru asta.
Multumesc
f) cand parintii au divortat, iar copiii incredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia;

Dupa opinia mea (mai mult personala decat avizata) nu cred ca e posibil pentru ca litera f) se aplica numai in cazul in care mama nu s-a recasatorit si a ramas pe numele de fata. Cum persoana in cauza s-a recasatorit si poarta un alt nume de familie ar insemna ca minorul din casatoria precedenta sa ia acest nume de familie. Daca cumva doamna divorteaza si revine la numele de familie avut la nastere ce facem cu minorul? Ramane pe un nume de familie care nu (mai) are nici o legatura cu mama. Ii schimbam iar numele?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sami schimb numele danielbza danielbza Buna ziua sunt MAMA Lui daniel si vreau sai schimb numele deoarece Eu am divortat de fostul meu sot deoarece ma tot batea Si copilul meu de 14 ani vrea sasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie pot og 41/2003 sonia.maria sonia.maria Pot sa schim numele de familie al copilului meu minor (mentionez ca ,copilul minor are numele de familie al fostului sot , tatal legitim ,este copil din prima ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)