Buna ziua,
Tatal meu este nascut in iulie 1953 si are un stagiu efectiv de cotizare de 37 de ani. Are 25 de ani in gr 2 si cam 2 ani in gr 1, iar restul normal.. Anul acesta am depus actele pentru pensionare si ni s-a spus ca nu se incadreaza. Avand in vedere si faptul ca are grupa are 44.7 ani vechime.
Credeti ca este posibil ca prin intermediul noii legi sa poata iesi mai repede la pensie? Ati putea sa-mi spuneti concret cind?
Va multumesc
Se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2018 luna Iulie la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.*
Se poate pensiona anticipatat dupa anul 2013 luna Iulie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.*
Se poate pensiona anticipatat partial dupa anul 2013 luna Iulie la virsta de 60 ani** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.*
Tatal dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani, varsta standard de pensionare de 65 de ani fiind redusa cu 6 ani pentru perioadele lucrate in grupe de munca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare
clava
Nascut in ianuarie 1953, sex masculin. Vechime 37 ani, grupa a II-a 31 ani si 8 luni. Cand ma pot pensiona?
Va multumesc mult. (vezi toată discuția)