avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

buna ziua,
as avea o intrebare pentru dumneavoastra,
se poate pensiona anticipat o persoana care are 35 ani pe cartea de munca si implineste in ianuarie 60 ani?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:58, 28 Decembrie 2010
Persoana fiind barbat sau femeie?
barbat
In conditiile prezentate se poate pensiona anticipat partial la 60 de ani(banuiesc ca este vorba de un barbat) cu un stagiu de cotizare de 35 de ani in care nu intra stagiu asimilat.Pensia anticipata nu a disparut.Dar pentru acesta trebuie sa indeplineasca conditia unui stagiu total de cotizare de 43 de ani(fara stagiu asimilat).Asdar daca indeplineste si conditia de stagiu de cotizare precizat mai sus se poate pensiona anticipat partial la 60 de ani cu o penalizare de 45% pe luna.
In ianuarie 2011 persoana pentru care intrebati poate solicita pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea la cerere Baraian_Teofil_Pavel Baraian_Teofil_Pavel doresc sa ma pensionez la cerere. as dori sa imi spuneti la ce varsta pot sa intru la pensia la cerere si cati ani de munca ar trebui sa am ca sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Anul pensionarii terezakarl terezakarl As dori sa stiu pentru un barbat nascut in 1956.03.oct.ani de cotizare 40 care ar fi anul luna ziua pensionarii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)