avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... sunt avocat sau nu?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

sunt avocat sau nu?

Am primit decizia de admitere in profesia de avocat cu scutire de examen. Pot sa ma numesc avocat sau mai astept pana depun juramantul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 01:04, 29 Decembrie 2010
daca sunteti inscrisa pe tabloul avocatilor si aveti legitimatie (sau daca sunteti din Baroul Bucuresti atunci, card) pt a face dovada acestei calitati, atunci puteti sa va bucurati deja de drepturile si indatoririle profesiei de avocat. =D>

Decizia de admitere in sine nu este suficienta, mai trebuie sa va si inscrieti in barou (formalitatile depind de forma de exercitare a profesiei aleasa). In momentul cand primiti decizia de inscriere in tabloul avocatilor in forma aleasa, atunci puteti sa va considerati avocat cu drept de exercitare a profesiei. Cardul sau legitimatia nu au vreo relevanta in acest proces, ele doar atesta o calitate preexistenta.
Deci, daca ati fost trecuta pe tabloul avocatilor, inseamna ca v-ati si inscris in Barou sub o forma de exercitare a profesiei sau alta. Poate inca nu ati facut acest demers, dar ca sa faceti trebuie sa platiti o taxa de inscriere de pana la 3000 de lei care variaza in functie de Baroul la care va inscrieti (la Bucuresti parca 2400 la Mures 3000 asmd) + alte formalitati care va pot fi comunicate la Barou. In mom in care va inscrieti sau v-ati inscris, primiti legitimatie (la Bucuresti card) care atesta calitatea dvs de av cu dr de exercitare a profesiei. Din acel mom puteti sa va considerati avocat cu dr de ex a profesiei. Multa Bafta!

potrivit art. 1 al 2 din legea 51/95 "Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in tabloul baroului din care fac parte......"
in concluzie, daca sunteti inscrisa pe tabloul avocatilor, inseamna ca puteti exercita profesia.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Istvan Dalyay, Avocat
daistvan a scris:
In mom in care va inscrieti sau v-ati inscris, primiti legitimatie (la Bucuresti card) care atesta calitatea dvs de av cu dr de exercitare a profesiei.

Ma tem ca faceti o confuzie intre doua chestiuni fara legatura. Cardul se elibereaza anual, la cerere, tot asa cum poate sa lipseasca si asta sa nu afecteze calitatea de avocat. Cardul nu se elibereaza automat, ci la cerere, care se poate depune cel mai devreme o data cu dosarul de inscriere in barou. Mai mult, si la Bucuresti exista legitimatie, fiecare solicita ce vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Exercitare profesie in alt stat babysee babysee Aveti idee daca unui cetatean al altui stat european, absolvent al fac. de drept in tara lui, intrat/admis in Barou Bucuresti, dupa definitivare i se ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)