avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare conform Legii nr. 263/2010

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.Mama mea are 48 de ani,impliniti in luan spetembrie, ca vechime in munca si ca urmare a procesului intentat unitatii unde isi desfasoara activitatea profesionala,proces castigat,grupa I de munca, ar putea/putea iesi la pensie peste 2ani,adica l;a varsta de 50 de ani, In conditiile adoptarii noii legi a pensiilor se mai incadeaza in aceasta categorie,ca ma gandesc ca trecerea la noua lege ar trebui sa se faca gradual,pana in 2030 din cateam inteles,ca barbatii sa se pensioneze la 65 de ani si femeile la 63 ani.

Astept parerile voastra, Va mu;tumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:42, 29 Decembrie 2010
Data iesirii la pensie depinde de data nasterii fiecarei persoane.
Ca date generale, o femeie nascuta in septembrie 1962 poate beneficia de pensie anticipata partiala la 57 de ani si 4 luni daca a realizat stagiul complet de cotizare de 32 de ani si 10 luni, iar de pensie pentru limita de varsta la 62 de ani si 4 luni.

Reveniti cu stagiul total al mamei si cu perioada lucrata in grupa I de munca (pe care trebuie sa aiba grija ca angajatorul sa i-o treaca in carnetul de munca) pentru a vedea cu cat se reduce varsta standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varstele standard de pensionare ContSters165504 ContSters165504 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa noua lege a pensiilor femeile se vor pensiona la 63 de ani incepand cu 1 ianuarie 2011 sau aceasta lege se va ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire la pensie sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Sunt nascuta in iulie 1967 si as dori sa stiu când pot iesi la pensie dar daca se poate as dori si o explicatie in sensul cum creste gradual in ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1968 luna Octombrie Am 29 de ani de munca (1986-2015) din cei 29 de ani , 12 ani sunt in Grupa a II -a iar ultimii 4 ani ... (vezi toată discuția)