avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

buna. am si eu o intrebare. intr-o speta, se retine tentativa de omor art 174 cu aplicarea art 73 lit. b, dar si violare de domiciliu art 192 cu aplicarea aceleasi dispozitii, art 73 lit b. procurorul declara apel in privinta incadrarii gresite a art 73 lit b in raport cu violarea de domiciliu. se pot aplica circumstantele la acest tip de infractiune? peste tot pe unde citesc, circumstantele se pot aplica la toate infractiunile. asa ca de ce nu s-ar aplica si aici? (in speta este vorba de doi soti, care dupa ce vecinul ii jigneste si arunca peste gardul despartitor cu pietre asupra lor, escaladeaza gardul, patrund in curtea acestuia cu 2 bucati de lemn si il lovesc in cap si alte zone ale corpului, punandu-i viata in primejdie).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:04, 30 Decembrie 2010
Da, aceasta circumstanta atenuanta se poate aplica oridecateori exista.
Pot primi o pedeapsa cu suspendare.Exista sanse daca veti pleda cu aplomb si iscusinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare art 174-175 c p roberto3 roberto3 Buna seara! Am o nedumerire....care este minimul special si maximul special al art 174-175(lit i) ??? Cu alte cuvinte intre ce ani se incadreaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Violarea de domiciliu ContSters82607 ContSters82607 buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il ... (vezi toată discuția)
Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b. xuser xuser Pe scurt: In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo ... (vezi toată discuția)