am auzit sa s-a modificat legea somajului da nu stiu art. cica prin 16 -17 dec. eu am o ang care a lucreaza de 6 luni la mine iar maine ii exp conte . inainte a fost in somaj si mainainte a lucrat tat la firma mea , mai beneficiaza de sonaj?:sorry:
1. Beneficiaza de indemnizatie de somaj daca:
- ii inceteaza CIM din motive neimputabile;
- daca in ultimele 24 de luni a avut 12luni lucrate si cotizate la somaj.
2. A doua conditie de mai sus a fost completata de Legea 233/2010 care a modificat si completat Legea 76/2002 (cu aplicare de la 16.12.2010) care spune:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.
1. Daca se incadreaza in art.37.1 din Legea 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj.
2. Adica daca in cele 24 de luni are 12 luni "curate" (care nu au mai fost luate in calcul pentru acordarea unei indemnizatii de somaj anterioare) beneficiaza de indemnizatie de somaj.
3. Persoana de la ITM s-a grabit sa va dea raspunsul si de aceea a gresit.