avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere monument funerar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere monument funerar

buna ziua am o problema delicata nu stiu daca cineva sa mai intilnit cu asa ceva in anul 2005 cumnatul meu a murit intrun accident de munca sora mia ea facut un mormant foarte frumos si scump cu o cruce in care era bagata si poza cu decedatul in anul 2010 la 1 noiembrie cind am mers la mormant poza lui era schimbata pe cruce sub alta forma si aspect distrugind crucea mentionez ca sora mia detine toate actele pe acel mormant ce se poate face in acest caz si daca este o infractiune va multumesc
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 09:53, 31 Decembrie 2010
Este infractiune acest lucru se numeste profanare de morminte dar numai ca trebuie gasit faptasul adica sa banuiti pe cineva pentru ca in acest caz e greu de gasit autorul.
Depuneti plangere la unitatea de politie competenta.
Snobism curat,mormant scump,si altii nu au ce manca.

Nimeni nu va raspunde penal doar pentru atat.
Puteti face plangere,dar nu isi va bate nimeni capul cu ea.
Sa incerce sa repare acea cruce scumpa,altceva nu are ce sa faca.
multumesc pt raspuns 99%stim cine a facut aceasta fapta noi nu vrem decit acea cruce sa se aduca in faza in care o fost ce pedeapsa poate risca multumesc
Potrivit art. 319 C. pen., constituie infracţiunea de profanare de morminte, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funciare ori a unui cadavru si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Din punctul meu de vedeere persoana in cauza nu va fi pedspesita penal.
Obligatil in civil sa va repare crucea scumpa de tot.

Alte discuții în legătură

Profanare morminte articol 319 gaby06081978 gaby06081978 Buna ziua, Bunica mea a facut dezgropaciune la mormantul mamei ei, iar acum ceilalti frati au dat-o in judecata pt profanarea de morminte (art. 319 ... (vezi toată discuția)
Sa fie profanare...? Adi Lungu Adi Lungu Tatal meu, decedat in 1982, a fost \"gazduit\" de catre o verisoara, in locul de veci pe care il detine intr-un cimitir din Bucuresti. Cu ocazia unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)