avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legea 15/2003
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legea 15/2003

eu si viitorul meu sot locuim cu parinti lui intr o comuna de langa Bucuresti....nici unul dintre noi nu detine in proprietate personala nici un teren/locuinta...in acest caz putem beneficia de un teren acordat de primaria comunei in vederea construirii unei case?...avand in vedere ca parintii lui locuiesc in acea comuna de 4 ani avand in proprietate locuinta de 1000 de mp?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 23 Martie 2008
Daca indepliniti conditiile prevazute de legea nr.15/2003 puteti beneficia de acest lucru..
De prevederile Legii beneficiază, o singură dată, tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

In acest sens, depuneti o cerere la Consiliul local al comunei unde aveti domiciliul si care va cuprinde numele şi prenumele solicitantului şi domiciliul acestuia. La cerere se anexează o copie de pe certificatul de naştere, o copie de pe cartea de identitate, o declaraţie a solicitantului, pe propria răspundere, în care se menţionează că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe.
Art. 2. din aceasta Lege, spune ca:
De prevederile art. 1 beneficiaza, o singura data, tinerii care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au implinit varsta de 18 ani la data depunerii cererii;
b) nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati;
c) parintii acestora nu detin sau nu au detinut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban sau de 5.000 m2 in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.
... deci se pare ca ... nu prea va incadrati!:(
Art.2 alin.1 lit.c din Legea nr.15/2003 a fost abrogat prin Legea nr.175 din 17 mai 2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală , publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr. 456/20 mai 2004.

Deci .... se incadreaza in prevederile Legii nr.15/2003 :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pentru tineri proaspat casatoriti negoitacatalinsorin negoitacatalinsorin Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns in privinta terenului de la primarie pentru tineri casatoriti?Numai ce am avut nunta in mai 2013 eu am 28 ... (vezi toată discuția)
Loc de casa concesionat de primarii isac george isac george care este legea care permite acordarea de locuri de casa pentru tineri gratuit .(vreau sa vad care sunt conditiile.) (vezi toată discuția)
Teren pentru tineri gabriel ciprian tanase gabriel ciprian tanase Ma numesc GabrielDoresc sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt.cererea obtinerii unui teren pt.construit casa,am domiciliul in Campina,si nu am proprietati.Nu ... (vezi toată discuția)