avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reducerea cu 15% a somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reducerea cu 15% a somajului

As dori sa stiu daca aceasta reducere se va aplica si in 2011 pentru somerii care sunt deja in plata :-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 31 Decembrie 2010
lEGEA NR. 118 CARE PREVEDEA ACEST LUCRU ARATA CA SE APLICA PINA LA 31 DECEMBRIE 2010 INSA ESTE POSIBIL SA APARA IUN ALT ACT NORMATIV SAU SA FIE PRELUNGIT CEL DE CARE AM VORBIT
1. OUG 108/2010 (aplicabila de la 01.01.2011) care a modificat Legea 76/2002 spune:
Art.II
(1) Persoanele al caror drept la indemnizatie de somaj a fost stabilit inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de acest drept in cuantumul aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Persoanele pentru care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata in conditiile legii si repunerea in plata a acestui drept se realizeaza ulterior acestei date beneficiaza de dreptul la indemnizatie de somaj in cuantumul stabilit si, dupa caz, recalculat pana la data suspendarii platii acestui drept .

2. De aici inteleg ca se mentine cuanrumul indemnizatie pe care o aveti la 31.12.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj doinadavidescu doinadavidescu Cat timp se aplica reducerea indemnizatiei de somaj cu 15%? Am intrat in somaj pe data de 5 nov. 2010. In carnetul de munca mi s-a inscris valoarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj de la 1 ianuarie 2011 ovidiun ovidiun Va rog sa-mi explicati si mie (mai pe intelesul tuturor) din explicatia de mai jos ce reiese ? Somajul incepand cu 1 ianuarie 2011 revine la valoarea din mai ... (vezi toată discuția)
Noua indemnizatie de somaj druje druje Sarbatori fericite la toata lumea!!!Am si eu o intrebare daca se poate.Noua indemnizatie de somaj se aplica si la cei aflati in somaj sau numai la viitorii ... (vezi toată discuția)