In urma plangerii unui "bun" coleg,proaspat venit in Biblioteca in care lucrez de 8 ani, am fost adusa in fata unei comisii disciplinare pe motiv ca l-am "amenintat cu moartea si disparitia lui fizica" prin telefon. Vreau sa stiu daca componenta comisiei disciplinare nu trebuia sa-mi fie comunicata, deoarece unul din membrii ei este prieten bun (am probe) cu reclamantul si as fi vrut sa-l recuz. In al doilea rand cat timp trebuie sa astept pentru a mi se comunica decizia Comisiei? Unde scrie ca trebuie sa astept 30 de zile? In plus as vrea sa stiu ce relevanta are un Avertisment primit in 2004 si de ce a trebuit luat in discutie in 2008?
Va multumesc din suflet!
Componenta comisiei disciplinare se stabileste prin decizia conducerii unitatii; nu aveau obligatia de a va aduce la cunostinta exact alcatuirea acesteia.
Codul Muncii prevede ca o decizie privind aplicarea unei sanctiuni disciplinare trebuie luata in 30 de zile de la savarsirea abaterii.
A fost amintit avertismentul pe care l-ati primit in 2004, pt. ca in aplicarea unei sanctiuni, comisia tine cont si de antecedentele salariatului, de conduita acestuia, de gravitatea faptei.
Daca veti considera ca sanctiunea pe care o veti primi e injusta, puteti ataca decizia in instanta.
Va multumesc din suflet! O singura intrebare mai am: dupa 1 an nu se prescrie Avertismentul? Sau trebuie ridicat prin cerere de seful direct?
Mentionez ca punctajul meu la evaluare in ultimii ani a fost maxim.