avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie disciplinara

In urma plangerii unui "bun" coleg,proaspat venit in Biblioteca in care lucrez de 8 ani, am fost adusa in fata unei comisii disciplinare pe motiv ca l-am "amenintat cu moartea si disparitia lui fizica" prin telefon. Vreau sa stiu daca componenta comisiei disciplinare nu trebuia sa-mi fie comunicata, deoarece unul din membrii ei este prieten bun (am probe) cu reclamantul si as fi vrut sa-l recuz. In al doilea rand cat timp trebuie sa astept pentru a mi se comunica decizia Comisiei? Unde scrie ca trebuie sa astept 30 de zile? In plus as vrea sa stiu ce relevanta are un Avertisment primit in 2004 si de ce a trebuit luat in discutie in 2008?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Gebel2005 , utilizator 21:51, 4 Aprilie 2008
Mai exact, unde lucrati, din ce institutie faceti parte?
Buna ziua,
Lucrez in Braila, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati"- bugetar, tinem de Consiliul Judetean Braila
Componenta comisiei disciplinare se stabileste prin decizia conducerii unitatii; nu aveau obligatia de a va aduce la cunostinta exact alcatuirea acesteia.
Codul Muncii prevede ca o decizie privind aplicarea unei sanctiuni disciplinare trebuie luata in 30 de zile de la savarsirea abaterii.
A fost amintit avertismentul pe care l-ati primit in 2004, pt. ca in aplicarea unei sanctiuni, comisia tine cont si de antecedentele salariatului, de conduita acestuia, de gravitatea faptei.
Daca veti considera ca sanctiunea pe care o veti primi e injusta, puteti ataca decizia in instanta.
Va multumesc din suflet! O singura intrebare mai am: dupa 1 an nu se prescrie Avertismentul? Sau trebuie ridicat prin cerere de seful direct?
Mentionez ca punctajul meu la evaluare in ultimii ani a fost maxim.
Avertismentul se prescrie de drept intr-adevar dupa 1 an.
La celelalte intrebari v-a lamurit Lory. Decizia se poate ataca in contencios administrativ.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara gabitza79 gabitza79 Am un angajat care a lipsit 1 zi nemotivat de la serviciu.I s-a intocmit un poces verbal.Dupa cate procese verbale se incepe cercetarea disciplinara sau care ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)