avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Posibile noi probe la admitere la INM 2011-2012 - ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Posibile noi probe la admitere la INM 2011-2012 - incredibil ce vor sa faca!

Acum cateva zile s a afisat pe saitul CSM un anunt privind recrutarea magistratilor pe viitor (aflata in dezbatere publica),probabil va intrebati ce vor sa faca...eee vor sa scada ponderea examenului grila+rationament la 40% din nota finala si sa mai adauge inca 3 probe ce nu au legatura cu profesia de magistrat(poate doar o posibila proba de solutionare a unei spete....care va fi cel mai probabil foarte subiectiva)#-o voi ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: mer_123 , utilizator 22:08, 2 Ianuarie 2011
Daca nici voi nu sunteti de acord cu asa ceva considerand ca nu reprezinta un bun mod de recrutare ci unul de-a dreptul defectuos puteti lasa un comentariu la aceasta adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
mer_123, utilizator
Salut mer_123. La multi ani !
Esti potential candidat pentru INM sau Magistratura ( varianta cu 5 ani vechime ??)
Da pentru Inm in curand=D>
mer_123 a scris:

Daca nici voi nu sunteti de acord cu asa ceva considerand ca nu reprezinta un bun mod de recrutare ci unul de-a dreptul defectuos puteti lasa un comentariu la aceasta adresa [ link extern ]



A critica ceva fara a oferi solutii si argumente e ceea ce fac politicienii si nu juristii.
Felicitari pentru initiativa dar inante de a invita lumea sa trimita plangeri haotic si probabil fara rezultat cred ca un pic de moderatie e binevenita. Si pe mine m-a deranjat anuntul respectiv dar reactile ,, la cald" nu ajuta pe nimeni.

Eu consider ca ar trebui mai intai sa dezbatem utilizatorii forumului intre noi probleme ,cu argumente care ar fi problemele, de ce sunt respectivele probleme si solutii.
iar cum bine zicea colegul 2011 ,,,sa incercam, in legatura cu subiectul acesta, sa ne formam opinii concise, clare, corecte, la obiect si bine documentate" inclusiv pe forum.
Eu mi-am exprimat un punct de vedere rezultat din prima citire la paginile 713-714 ale topicului cu admitere la inm...
Eu sugerez ca si altii sa faca la fel si dupa un pic de dezbatere sa trecem la trimis plangeri si reclamatii
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
adrian_t87, utilizator

Adevarul este ca nu am motivat de ce consider ca nu este bine,o sa incerc sa fac un scurt rezumat =D> desigur este doar parerea mea :
1Prima problema este in legatura cu scaderea ponderei examenului scris de tip grila+examenul de rationament ganditi va ca este totusi un concurs de admitere in magistratura unde cunostintele in domeniul dreptului sunt cele mai importante
2 Scaderea notei minime de la 70 la 50 ar putea fi o problema intrucat exista sansa sa fie elaborate niste subiecte foarte "ciudate"
3 redactarea unui eseu pe o tema anume nu consider ca ar putea fi un mod de departajare veritabil , sa nu mai vorbim de faptul ca este o proba foarte subiectiva(de faptul ca o poti pica pentru ca nu ti au inteles scrisul nu mai spun)
4Proba la limba engleza ori franceza nu are legatura cu profesia de magistrat sa nu mai vorbim de faptul ca uni candidati poate stiu foarte bine o alta limba
5 Desi o proba prin rezolvarea unei spete mi se pare o ideie foarte buna pot aparea probleme foarte mari plecand de la o expresie foarte familiara "10 juristi-11 opini"
6 taxa pentru sustinerea examenului momentan este de 400RON pentru 3 probe dar cat o sa fie dupa inca 3 probe??
Cam asta este parerea mea=D> sunt convins ca nu toti o vor agrea de aceea am deschis aceasta discutie sa dezbatem=D>

Alte discuții în legătură

Inm flaviusnet flaviusnet avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)