avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... informare - \"specializare\" procuror
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

informare - "specializare" procuror

sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . multumesc.
Cel mai recent răspuns: amy22 , utilizator 15:29, 2 Ianuarie 2011
Concret,ce doriti sa aflati ?
In principiu,dupa ce terminati liceul si va promovati si ti bacalaureatul,aveti posibilitatea sa urmati cursurile unei facultati de drept.
cei care nu obtin note suficient de mari, la momentul absolvirii Institutului National al Magistraturii, pt.. a devenii judecatori , raman procurori.
Cei care doresc sa ajunga procurori,ajung procurori,daca absolvesc dupa facultate INM-ul.
Aceste mici ironii rautacioase nu isi au rostul,indiferent de resentimentele sau de parerile dvs despre o anume insititutie sau meserie.
User-ul doreste doar un sfat.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
deocamdata, inscrie-te la facultate; apoi, pregateste-te pentru Institutul de magistratura si vei avea timp suficient sa intelegi ce poti face cu acea specializare ( daca, intre timp, nu te vei razgandi).
Un aboslvent al dreptului poate imbratisa mai multe profesii: cea de judecator, procuror, notar, avocat, consilier juridic, executor judecatoresc... vezi? o multime de opoturnitati.:)
Pentru mai multe detalii acceseaza site-ul CSM-ului, unde recent a fost postata viitoarea modalitate de recrutare a magistratilor.
Examen in trei etape, cu detalii pentru fiecare etapa
Deocamdata INM-ul este si se pare ca va ramane 2 ani, insa in timp pot sa apara modificari- ma refer pana la momentul cand vei absolvi dreptul --2016 ????
Un alt site este cel al INM-ului, unde in partea stanga a paginii, pe fond albastru trebuie sa dai clic pe ,,Examen de admitere la INM,, unde vei putea urmarii pasii pentru inscriere la INM , anuntul pentru organizarea examenului, tematica, chiar grilele ce trebuiau a fi rezolvate de catre candidati respectiv baremul, ( acestea din urma fiind postate de regula la interval de max.2 ore dupa terminarea examenului ) si pana la anuntarea listei finale privind candidatii admisi respectiv respinsi.
Daca vei consulta grilele, vei constata ca examenul privind cunostintele juridice, se sustine din 4 materii: DR. CIVIL ( 5 vol. )
DR.PROCESUAL CIV.( 2 vol. )
DR.PENAL ( 3 vol )
DR.PROCESUAL PENAL ( 1 vol )
BAFTA !!!!=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Admitere la inm mocike mocike Buna seara!Am si eu a o intrebare.Sunt in clasa a XII-a si dupa terminarea liceului as vrea sa ma dau la Facultatea de Drept din Cluj Napoca si dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Stabilire plan profesional Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua ! Numele meu este Andrei si am 17 ani. In momentul de fata sunt in clasa a XI a la. profil Stiinte Sociale. Stiu ca nu prea am ce cauta pe aici ... (vezi toată discuția)
Inm flaviusnet flaviusnet avem programa pt examenul de admitere la inm pe anul 2005.cica se da si un test de logica...era cazul (vezi toată discuția)