avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... CSM- noutati in recrutarea magistratilor 2011,2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

CSM- noutati in recrutarea magistratilor 2011,2012

Pe siteul CSM-ului recent a fost postata noua modalitate de recrutare:
1) -pe viitor, pentru cei cu 5 ani vechime, examenul se va organiza impreuna cu cei care dau la INM ( modalitate exceptionala, regula fiind recrutarea prin INM ). De aici cateva intrebari firesti:
- daca in 2011, se va proceda la examinarea tuturor candidatilor( cu si fara vechime ), in conditiile in care in calendarul CSM-ului, examenul cu 5 ani v. este totusi prevazut in Octombrie-N.2011 ?? Desigur, cronologic s-a anuntat mai intai calendarul, iar pe urma noua modalitate de recrutare, de aici cred eu posibile ajustari in sensul ca totusi examenul cu 5 ani sa fie in August, cand se org.si pentru INM.
- pe aceasta linie de gandire, in August se va da din vechile coduri cele noi intrand in vigoare doar pe 1 Octombrie.
- in caz contrar, ma gandesc si la cele auzite cum ca noile coduri nu ar intra in vigoare la data respectiva, fiind nevoie de bani pentru logistica respectiv cadre, or acest lucru nu e posibil, dat fiind situatia in care ne-au adus PDL-eii
- concluzia ar fi ca invatam pentru August din vechile coduri modificate prin L 202/2010 ( MICA REFORMA )
2) - NOUA modalitate de recrutare presupune trei etape ( vezi pe CSM )
3) - din 2012, in etapa a II-a, se introduce limba straina ( engleza, franceza )
Daca detineti alte informatii utile privind acest subiect, rog raspuns care sa ne fie util toturor viitorilor candidati.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011 ContSters186948 ContSters186948 Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un \"camp de bataie\", am deschis un nou subiect. va ... (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)