avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine raspunde in acest caz?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine raspunde in acest caz?

Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui sa faca bilantul, situatiile financiare de sfarsit de an?
Simplu : dupa cum scrie in fisa postului. Denumirea conteaza mai putin.
Fara suparare, as mai vrea o parere.
Directorul economic ce rol mai are, daca seful serviciului raspunde de toate?
amalianeag a scris:

Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui sa faca bilantul, situatiile financiare de sfarsit de an?


bilantul il executa si semneaza directorul economic, ca d-aia e sefu' sefului:rolleyes: serviciu contabilitate.

raspunderea o are tot el, cu personalul din subordine- legea contabilitatii.
B-)
Multumesc, ma ajutati? Cum sa-l fac sa inteleaga ca el trebuie sa faca bilantul? Si calculul impozitului pe profit?
depinde de fisa postului DIRECTORUL ECONOMIC daca nu are prevazut in fisa intocmirea bilantului, ramane sa l intocmesca SEFUL-studii superioare obligatorii al departamentului financiar contabil, de ce credeti ca e sef sa verifice sublaternii si sa raspunda cusemntaura pe bilant.

DIRECTORII ECONOMICI raspund mai mult de plati si contracte furnizori si clienti.... greuuuu, greuuu contabilul sef ce rol are pentru DVS? intocmire de bilant, balanta binenteles nicidecum doar de SEF si gata verifica pontajul , verifica si semneaza documente contabile, LE AVIZEAZA, directorul economic doar cele bancare mai mult.

NOROOOC!

Alte discuții în legătură

Poate seful ierarhic in compartimentul contabil sa semneze pe un document contabil si la intocmit si la verificat? giv giv Avem urmatoarea speta: Un sef dintr-un compartiment contabil al unei institutii isi aroga dreptul de a incalca fisa postului subordonatilor. Cu alte cuvinte ... (vezi toată discuția)
Fisa postului elenadragan elenadragan Lucrez intr-o institutie publica, sunt contabil cu studii medii iar fisa postului este mai incarcata decat ce a contabilului sef , nu mai spun ca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de semnare bilant lorella lorella Buna ziua, in cazul in care persoana imputernicita sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare ale firmei, se numeste \" manager financiar\", si nu \" ... (vezi toată discuția)