avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor a unui portal online de stiri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor a unui portal online de stiri

Buna ziua, Intrebarea mea e referitoare la internet, dar are legatura cu dreptul de autor. Adica ma refer aici daca as crea un portal de stiri care preia mai multe informatii (adica stirile) de pe alte portale de stiri, trebuie neaparat anuntat autorul articolului, a portalului pe care e postata stirea initiala, sau pot prelua stirea fara acordul lor. Si trebuie sa mentionez faptul ca stirea nu va fi preluata in totalitate, va fi preluata doar partial, ea putand fi citita in totalitate pe site-ul autorului prin intermediul linkului care va fi publicat pe portalul nou creat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:04, 3 Ianuarie 2011
Biuneinteles ca toate materialele scrise de cineva sunt protejate de Legea dreptului de autor nr. 8/1996. Ce transmite stirea in sine nu este protejat (conform art. 9 lit. e) din lege), dar exprimarea este.

In acelasi timp, in lipsa unor prevederi contrare in Termenii site-ului, puteti prelua fragmentele de stiri puse la dispozitie de site-urile respective insele prin RSS. Exista niste reguli de preluare stabilite orientativ de Clubul Roman de Presa

Consiliul de Onoare considera ca preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei.

De aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor, preluare știri de pe alte site-uri pentru site-ul propriu Allexisz Allexisz Bună ziua, Doresc să realizez un site de știri. Din ce înțeleg din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Art. 9, lit. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor abserban abserban In ce masura prealuarea de informatii de pe site-uri de internet incalca legea drepturilor de autor ? Sa zicem ca vreau sa preiau anunturi publicate pe alt ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)