as vrea sa stiu cum e mai avantajos un contract de vanzare -cumparare sau un act de donatie pentru un apartament .Mentionez ca se face doar un transfer de proprietar intre doi frati,fara a se vande propriu zis. asd vrea sa stiu care sunt cele mai mici costuri.Va multumesc!
Donaţia e mai ieftină decât vânzarea pentru că actul se taxează la valoarea de expertiză a imobilului nu la preţul declarat. Recomandabil este să faceţi un act care să reflecte realitatea.
Buna seara,
Vanzarea-cumpararea este mai sigura, desi este mai costisitoare decat donatia nu poate fi atat de usor ceruta anularea, insa in cazul contractului de donatie , acesta poate fi revocat pt mai multe motive cum ar fi ingratitudinea. Stiu ca poate veti spune ca e frate si va intelegeti bine, etc, insa pt siguranta e mai bun un c. v-c.
Pentru siguranta, contract de vanzare cumparare. Daca fratele care ar doneaza are mostenitori rezervatari, acestia ar putea in viitor cerere reductiunea donatiei.
Legat de costurile vanzarii-cumpararii la notar, este de analizat cum este mai avantajos - incheierea contractului la notar sau o actiune in instanta de constatare a valabilitatii vanzarii cumpararii, hotarare care sa tina loc de titlu.