avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru pensionare anticipata sau la limita de varsta?

am 50 de ani(24/12/1960),am o vechime de 30 ani si 5 luni,dintre care 17ani si9luni gr 1(cfr)ce conditii trebuie sa indeplinesc ptr a ma pensiona,si daca ma incadrez ptr pensionare anticipata.
-daca sporul de munca grea si orele festive au oarece influenta la vechime sau calculul pensiei,si daca perioada de somaj afecteaza la intocmirea dosarului de pensionare:(:(:stunned;):sorry:

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:39, 6 Ianuarie 2011
N-ati precizat daca sunteti barbat sau femeie.

Toate sporurile cu caracter permanent sunt avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual, ducand la cresterea cuantumului pensiei. Somajul nu afecteaza cu nimic acordarea drepturilor de pensie.
nicolae60 a scris:COJOACA NICOLAE(barbat)

am 50 de ani(24/12/1960),am o vechime de 30 ani si 5 luni,dintre care 17ani si9luni gr 1(cfr)ce conditii trebuie sa indeplinesc ptr a ma pensiona,si daca ma incadrez ptr pensionare anticipata.
-daca sporul de munca grea si orele festive au oarece influenta la vechime sau calculul pensiei,si daca perioada de somaj afecteaza la intocmirea dosarului de pensionare:(:(:stunned;):sorry:

Puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si 6 luni daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani, varsta standard de pensionare de 65 fiind redusa cu 3 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa I de munca;
-pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare corvin27 corvin27 am 12 ani de grupa 1, dar am vechime in munca numai 25 de ani, mai beneficiez de reducerea varstei de pensionare? la ce varsata pot solicita pensionarea ? va ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi anticipat partial la pensie? rbigiu rbigiu Buna ziua! Parintii mei sunt ambii in somaj si au situatii destul de grele si am vrea sa stim cand se pot pensiona anticipat partial. Mama s-a nascut pe 15 ... (vezi toată discuția)
Pensionari cafelute cafelute sunt nascut in februarie 1960, un stagiu de munca de 31ani si 2 luni din care 19 ani 6 luni si15 zile in grupa1-100% se poate iesi la pensie limita de ... (vezi toată discuția)