avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna seara,
Ma numesc Tia, nascuta pe 4 decembrie 1955, as dori sa-mi spuneti daca ma pot pensiona anticipat. Am lucrat din 1972/05/20 pana in 1985/09/09 la o unitate unde m-am incadrat in Gradul II de unde am si adevrinta, iar de atunci si pana in prezent sunt profesor la scoala gimnaziala.
Va multumesc anticipat, TIA
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 5 Ianuarie 2011
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2010 luna Decembrie la virsta de 55 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani.
sau daca ati lucrat in conditii deosebite: Stagiul de cotizare: 30 ani
Virsta de pensionare: 57 ani si 6 luni
Pensie anticipata la 55 ani si 3 luni,cu un stagiu total de cotizare de 38 ani si 3 luni fara stagiu asimilat.Anticipata partial la 55 ani si 3 luni cu stagiu de cotizare de 30 de ani si 3 luni(fara stagiu asimilat).Limita de varsta la 57 ani si 9 luni(reducere de 2 ani si 6 luni din 60 de ani si 3 luni.
mony23 a scris:
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2010 luna Decembrie la virsta de 55 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani.
sau daca ati lucrat in conditii deosebite: Stagiul de cotizare: 30 ani
Virsta de pensionare: 57 ani si 6 luni

Legea nr. 19/2000 a fost abrogata.

@tia_rinzis

Puteti beneficia de pensie anticipata la 55 de ani si 3 luni, daca ati depasit cu 8 ani stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 3 luni.
Interventie moderator Am rugamintea sa folositi butonul "raspunde" pentru a posta alte intrebari, nu sa deschideti noi discutii. Multumesc!

Gabriela Pintea

tia_rinzis a scris:
Multumesc celor care au citit si mi-au raspuns, fiind in invatamant sunt curioasa sa vad daca ma pot pensiona inainte de sfarsitul anului sc. in curs.Incerc cat mai repede nu vreau sa merg pana la 63 ani la ce invatamant ne asteapta .
Sa auzim de mai bine!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta pensionare roman gheorghe roman gheorghe Învăţătoare, născută la data de 01 01 1955, lucrez din data de 01 09 1975 , la ce dată pot ieşi la pensie anticipată fără diminuare din pensie? (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? antoniaantonia antoniaantonia Am 55 de ani (sunt nascuta la 20 mai 1957), am lucrat 17 ani in grupa a doua si vreau sa ies la pensie. Ce sanse am? (vezi toată discuția)
Iesire la pensie elena1966 elena1966 buna ziua!Am si eu o intrebare la d.voastra sunt nascuta in 1966,luna iunie,ziua 17 am fost angajata din anul 1985 luna noiembrie pana in anul 2005 luna ... (vezi toată discuția)