avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala conform Legii nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala conform Legii nr. 236/2010

Va doresc un an nou cu sanatate , multe bucurii si bani multi!(Fara criza)
Va rog sa-mi spuneti cand are dreptul sa iasa la pensie anticipat partiala dupa noua lege o persoana de sex feminin, nascuta la data de 24.05.1956, care a lucrat cu carte de munca incepand cu 10. 10. 1974 pana la data de 01.07.2009 cand a intrat in somaj. A fost somera pana la data de 30 09. 2010 si s-a reincadrat in munca la data de 01. 11. 2010.
In perioada 10.1974- 12. 89 are grupa a II de munca.
De asemenea va rog sa-mi spuneti cu cat va fi penalizata.
Cu multumiri,

Cel mai recent răspuns: giusca valentina , utilizator 21:03, 5 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 56 ani si 11 luni cu reducere de 3 ani si 6 luni din 60 si 5 luni.Anticipata partial la 55 ani si 5 luni.Penalizarea dupa interpretarea mea este de 45% pe luna,pana la implinirea varstei de 56 ani si 11 luni.Daca sunt si alte interpretari legate de penalizare(stiu ca sunt) eu le astept cu interes.
Daca se penalizeaza cu 0,75% pe luna pentru fiecare luna de anticipat partial , de ce penalizarea este de 45% cum spuneti d-voastra si nu 18 luni x 0,75 % = 13,5% penalizare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Referitor la pensionarea anticipata DanutS DanutS Am varsta de 50 ani si 35 de ani de munca si 13 ani de grupa a 2 a.In ce conditii pot iesi la pensie anticipat si la cati ani(pentru sex feminin)? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala brezel brezel persoana de sex feminin nascuta la data de 02 noiembrie1960 ,avand o vechime de 33.6 ani va rog sa-mi spuneti la ce data ma pot pensiona anticipat partial ... (vezi toată discuția)