Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie: parintii mei s-au despartit cand aveam 10 ani. Pana la 18 ani mama l-a dat in judecata pe tata - banutii din pensia mea alimentara fiind direct trimisi catre mama de unitatea militara unde lucra el. Cand am implinit 18 ani, tatal meu m-a rugat sa nu il mai dau in judecata pana la terminarea studiilor si ca o sa imi trimita el banii cuveniti. Cand am implinit 19 ani tatal meu s-a pensionat, plecand din armata si cu o suma de bani- adica ordonanta respectiva. Nu am primit bani din acea suma, deoarece tatal mi-a spus ca a discutat cu un avocat si ca nu mi se cuvine nimic din acea suma.De revelion m-am intalnit cu o cunostinta care a fost in aceeasi situatie ca si mine, , dar care nu s-a inteles cu tatal sa nu il mai dea in judecata si ea a primit direct de la unitatea unde lucra el 25% din ordonanta respectiva. Mi se cuveneau acei 25% sau cunostinta respectiva m-a mintit? Vreau doar sa stiu in cine sa am incredere...pentru ca oricum nu cred ca mai e ceva de facut (am terminat studiile si am 28 de ani- evenimentul s-a produs in 2001)
Va multumesc mult!
ca sa fi avut dreptul la bani, trebuia sa fi avut o hotarare judecatoresca prin care sa fi avut stabilit un procent de 25 % din venituri. ori dvs nu aveati asa ceva, situatia e diferita.
Am inteles. Dar daca l-as fi dat si eu in judecata? As fi avut dreptul? Practic tatal meu mi-a garantat ca voi primi toate veniturile pe care le-as fi primit daca l-as fi dat in judecata.
Daca dv v-ati fi actionat tatal in instanta in vederea stabilirii pensiei de intretinere pentru majorul aflat in continuarea studiilor, nu aveti de unde sti daca instanta v-ar fi dat procent din venituri sau suma fixa. De regula pensia de intretinere se stabileste in suma fixa, nu in procent.
Pensia de intretinere se stabileste in functie de veniturile cu caracter de continuitate. La stabilirea pensiei nu se iau in calcul veniturile intamplatoare cum ar fi al 13-lea salariu, orele suplimentare si in general sumele care nu au caracter permanent. Acea suma de bani primita de tatal dv nu intra in categoria veniturilor ce pot fi retinute in baza de calcul a pensiei de intretinere.
In absenta hotararii de stabilire a pensiei pentru major, tatal nu era obligat sa va plateasca nici banii pe care vi i-a dat pe perioada facultatii.
Pensia alimentara
satelitu
Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)