avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ceva ore suplimentare , fiind bugetar nu le mai are).Intrebarea mea ar fi daca dupa ce implineste 18 ani (mai 2010) pensia ramane tot atat sau se mai micsoreaza? ( in hotarare este specificat pana la majorat).Sotul meu mai are doi minori in intretinere,credit ipotecar si alte credite, mama minorului avand o situatie destul de buna (masini,vila,apartament si ceva restaurante-acesta fiind si motivul despartirii ,bineinteles sunt ale sotului actual adica concubin). Ea face lucrul acesta din invidie, deoarece se mai intereseaza de familia noastra, chiar foarte mult. Se poate cere ancheta sociala de ex. pentru a arata ca nu ne permitem aceasta suma, si ptr. a demonstra ca ei nu au nevoie de acesti bani?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:17, 14 Martie 2010
dupa 18 ani pensa poatei ramane aceeasi sau din contra, copilul- major deja poate cere marirea ei, deoarece si nevoile copilului cresc.
in stabilirea pensiei trebuie tinut cont de venitul tatalui in acest caz...nu e firesc sa depaseasca 25% din veniturile parintelui...daca nu e copil cu grad de handicap si mai ales ca tatal mai are si alti copii in ingrijire.
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
minorul poate de beneficia de pensie de intretinere si dupa implinirea varstei de 18 ani daca isi continua studiile si daca este in nevoie, pana la implinirea varstei de 25 ani
sa mai plateasca pana in mai, apoi copilul major va trebui sa-si actioneze tatal in judecata,pt a beneficia de pensie in continuare, demonstrand ca isi continua studiile. sotul dvs ataseaza la dosar dovada veniturilor si copiile certificatelor de nastere ale celorlalti 2 copii.
Acea hotarare este valabila doar pana la implinirea varstei de 18 ani.Oricum hotararea aceea din punctul meu de vedere este nelegala, pentru ca pensia trebuia stabilita in procent si nu in suma fixa, pentru ca iata veniturile fluctueaza si fiind fixata in cuamtum fix, cineva va iesi in pierdere.Dupa implinirea varstei de 18 ani, de asta data copilul major trebuie sa actioneze pe tata in judecata, urmand sa fac dovada continuarii studiilor, deci atentie cum se va stabili pensia, mai bine angajati avocat.De asemenea va trebui sa faca dovada ( tatal) ca mai are in intretinere inca 2 minori, pentru ca procentul este diferentiat in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara lifeislife lifeislife Divort cu copii: Am o hotarare din 2005 pentru o pensie de intretinere in cuantum fix in valoare de 600 lei pana la majorat, \"cu posibilitatea majorarii ... (vezi toată discuția)