Sunt la pensie anticipata, am lucrat 30 de ani intr-o interprindere de gradul 2, si nu am beneficiat de acest drept.Daca obtin acest grad prin hotarare judecatoreasca mi-se mai mareste punctul de pensie fata de cat este acum?
Si la cati ani am dreptul sa ies la pensie, care este limita de varsta?
Precizati urmatoarele date si elemente:Pensia este anticipata ?sau anticipata partial ?;Stagiul total de cotizare realizat;luna si anul nasterii;Sex(M)sau (F);Daca este vorba de fosta grupa superioara de munca II(30 de ani).Gradul 2 de munca nu a fost si nu este prevazut in nici o lege.
Va rog sa postati intrebarile legate de aceeasi problema / persoana in acelasi topic. Nu mai deschideti alte discutii, continuati-le pe cele deja deschise (in care vi se tot solicita precizari, dar pe care nu le dati).
Multumesc!
Am revenit cu fatele cerute: sunt de sex feminin, nascuta in 1953 luna ianuarie ziua 26 si am un stagiu de cotizare de 32 de ani intr-o intreprindere de grupa II si nu am beneficiat de aceste drepturi, dar daca le obtin prin hotarare judecatoreasca la ce varsta pot iesi la pensie si daca se mai mareste punctul de pensie fata de cat este acum, deoarece sunt deja la pensie de boala din anul 2005 si aveam dreptul la pensie partial anticipata din anul 2007 luna iunie.
Va multumesc anticipat!
De la pensie de invaliditate nu puteti trece decat la pensie de limita de varsta.In al doilea rand,pensia de invaliditate este mai mare decat cea anticipata partial.Anii de grupa II(numarul lor nu l-ati precizat)aduc o reducere a vastei standard de pensionare si o crestere a punctajului mediu anual,nu a punctului de pensie.Exista grupa de munca II si nu intreprindere de grupa II.Limita de varsta la 59 ani si 4 luni,in cazul in care nu obtineti grupa II-a.Si oricand din acest moment,daca obtineti grupa II.