avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intravenient fortat si model indrumare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intravenient fortat si model indrumare

Buna ziua!
In urma cu 3 luni am provocat un accident auto fara victime (eu fiind soferul vinovat). Zilele acestea am primit o citatie prin care sunt chemat la judecata in calitate de "intravenient fortat". Adica, proprietarul (persoana juridica) masinii avariate de mine a actionat in judecata firma la care eram asigurat la momentul producerii accidentului ( carpatica) pentru ca aceasta a refuzat sa plateasca pagubele. Prin aceasta actiune, pagubitul urmareste sa isi recupereze dauna. Acum, eu trebuie sa depun o "intampinare".
Imi puteti spune, va rog, ce inseamna "intervenient fortat", ce presupune asta din partea mea (ce rol am in proces), ce mi se poate intampla si ce se intampla daca nu ma prezint la judecata (sunt obligat sa ma prezint)? Eu sunt din Bucuresti, procesul e in Fagaras...
Si cum trebuie sa arate o "intampinare" in acest caz? Este obligatorie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 19:53, 1 Aprilie 2013
intervenient fortat inseama ca sunteti parte in proces din vointa celorlalti participanti si nu din dorinta dvs. temei legal art. 119 din O.U.G. 195/2002 (mai exista si temeiul din Legea 136/1995 legat de actiunea in regres) - daca retin bine articolele.
intimpinare este bine sa depuneti si este recomandabil sa participati la proces. este mai simplu daca angajati un avocat sa va reprezinte in dosar, nu va fi nevoie sa faceti deplasare la instanta.
Multumesc!
Bun, o sa ma prezint in instanta sa vad exact despre ce e vorba. Din pacate, nu imi pot permite un avocat, asa ca trebuie sa ma descurc singur.
Exista vreo posibilitate sa ma puna pe mine sa platesc? Totul a fost in regula, am proces verbal de la politie, chiar nu inteleg de ce nu s-au acordat despagubirile de catre firma asiguratoare.
Masina cu care am facut accidentul era de la serviciu, dar polita RCA era valabila...
in mod normal aceasta interventie fortata este obligatorie prin lege, nu inseamna ca intentioneaza sa va faca sa platiti ceva insa in lipsa actelor nu m-as pronunta asupra dosarului. mergeti la instanta si analizati cererea de chemare in judecata.
MAtahachiro a punctat corect...ce asi adauga ca judecatorul va va asculta. Cam atat sa intamplat intr-un proces similar. Nu va faceti probleme cat timp ati avut RCA valabil.

Succes


PS eventual reveniti cu detalii pt a ne informa :)
Revin cu amanunte!
Ieri am fost la Fagaras la proces. Evident, s-a amanat pana pe 24. Din partea paratei nu a fost prezent nimeni, am fost doar eu si avocatul acuzarii (al pagubitului, practic). Am declarat in fata judecatoarei ca sunt vinovat de producerea accidentului si oamenii trebuie sa fie despagubiti in baza politei RCA - dovada permisul suspendat si amenda, procesul verbal etc. Apoi am stat de vorba intre 4 ochi cu avocatul pagubitului, care mi-a spus ca nu au nicio pretentie de la mine, mi-a multumit ca am venit si... cam atat. Se pare ca RCA-ul nu vrea sa plateasca pentru ca (nu stiu cum a reusit...) l-a gasit vinovat pe celalalt conducator auto, nu pe mine. Total in contradictie cu realitatea, cu dovezile si bunul simt. Dar asta e Romania. Si carpatica...
Sper ca pana la urma carpatica sa plateasca, pentru ca asa este normal. Altfel, de ce mai platim RCA?

Alte discuții în legătură

Proces iuly30 iuly30 daca nu ma prezint la procesul in care am fost citat ca intervenient fortat care sunt consecintele este obligatoriu sa depun intampinare? la data de 03082010 ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva firmei de asigurari Bias39 Bias39 Acum cateva luni in urma am avut un accident de masina, mai exact o alta masina m-a lovit in timp ce stationam, cu luminile de avarie aprinse. In urma ... (vezi toată discuția)