Intr-o societate privata se incheie un nou CCM. ITM-ul conditioneaza inregistrarea sa de depunerea regulamentului de organizare si functionare a comisiei paritare. Dupa stiinta mea acesta este obligatoriu(prin lege) doar pentru institutiile publice, nu si pentru privati. Dvs ce parere aveti? E legala si temeinica conditia pusa de ITM?
PS: Inca ceva: vi se pare normal sa ti se impuna adaugiri in text privind conditii stabilite prin CCM-uri la nivel superior? Adica, intreb, nu sunt acestea subintelese, asumate oricum de parti, de ce mai trebuie introduse textual in contractul la nivel de unitate?
Va multumesc pentru reactie, dar intrebarile mele raman deschise.
1.Asadar, stie cineva vreun act normativ care sa impuna unei societati private existenta unui regulament de functionare a comisiei paritare?
2. Este abuziva masura introducerii in text a unor prevederi deja dispuse in CCM-uri la nivel superior?
Multumesc din nou
Comisia paritara
Doina Elena
Lamuriti-ma si pe mine unde scrie de comisia paritara ca anexa la CCM la nivel de unitate, aveti un model de regulament al comisiei? Multumesc! (este urgent) (vezi toată discuția)
Comisia paritara
tatiana_avanu
Buna ziua. Suntem o societate cu raspundere limitata avand ca domeniu de activitate constructii si acum renegociem contractul colectiv de munca. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)