avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintare firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintare firma cu datorii

Am infiintat cu inca 2 asociati o firma (srl) specializata pe publicitate in 2007 care nu a functionat decat un an. Nu ne-a mers, asa ca am abandonat ideea de a mai face afaceri. Dar au ramas niste datorii (tva, cas, diverse impozite la stat) care atunci erau de vreo 50 de milioane. Unul din asociati a platit vreo 30 de milioane, apoi am mai platit si eu vreo 11, celalalt asociat a mai platit 10 milioane dar in timp, nu toti odata ca nemaiavand activitate nu am avut nici bani. Astazi am cerut de la Administratia Financiara un document cu suma pe care o mai avem de plata si m-am trezit cu suma de 11123 RON din care debit 6956 RON si dobanda 3786 RON. Deci e ca o gaura neagra, desi am tot platit, suma creste mereu. Va rog dati-mi un sfat cum sa scap de firma aceasta si spune-ti-mi cum se calculeaza banii acestia pt ca nu mi se pare in regula ca suma sa creasca atat de mult. Eventual cam cat m-ar costa sa platesc un lichidator care sa se ocupe de desfiintarea firmei in conditiile expuse aici. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:55, 6 Ianuarie 2011
a se vedea Legea 428 din 27 iunie 2002 (Legea 428/2002) pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 181/2001 privind modificarea si completarea Legii nr. 314/2001 pentru
reglementarea situatiei unor societati comerciale Publicat in Monitorul Oficial 497 din 10 iulie 2002 (M. Of. 497/2002)

Radierea este nula de drept in toate cazurile privitoare la societatile comerciale cu datorii fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, la datoria publica interna, precum si fata de alti creditori cu care au litigii, aflate pe rolul instantelor judecatoresti.
spune-ti-mi cum se calculeaza banii acestia pt ca nu mi se pare in regula ca suma sa creasca atat de mult.

Pana in urma cu catava luni modul de calcul al penalizarilor era de 0.01% pe zi , deci 36.5% pe an
Chiar si in aceste conditii debitul trebuia sa fie stins deoarece ati platit 5100 lei si sa ramana penalizarile.
Trebuie verificata si reglata fisa pe platitor de la ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate comerciala cu datorii petrutu petrutu Daca am o societate comerciala, am datorii foarte mari la stat, conturile societatii sunt blocate de catre ANAF, pot sa radiez societatea? In ce conditii si ... (vezi toată discuția)
Impozit minim srl radiat AlbuD AlbuD Buna ziua! As dori sa va intreb, in cazul s-a dat o hotarare de radiere a unui SRL care a ramas definitiva, in urma dizolvarii societatii pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)