avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar cu copil minor

ambii parinti sunt de comun acord sa divorteze cu partajul si cresterea copilului deasemenea.cum se procedeaza?la notar doar sau si la tribunal?
Cel mai recent răspuns: roxxxxx , utilizator 06:49, 17 Ianuarie 2011
veti divorta numai in instanta.
la judecatoria de pe raza ultimului domiciuliu comun
Dacă există copii minori nu pot divorţa prin procedura la notar.
se deschide actiune in instanta, si inainte de primul termen de judetata dupa ce ati primit citatiile mergeti la judecatorul de serviciu si faceti un contract de tranzactie care cuprinde ceea ce ati hotarat de comun acord cu privire la incredintarea minorului...etc. acest act va fiapoi transf intr=o hot hudecat definitiva si irevocabila. pt a nu avea probleme mentionati si pensia de intretinere in ce cuantum hotarati imprena. impartiti si bunurile si datoriile. nu puneti conditii de genul cedarii unui anumit bun contra renuntarii la pensia de intretinere a minorului intrucat instanta nu va valida un astfel de act (pensia este dreptul minorului). mergand la judecat de serviciu pt incheiere tranzactie scapati de taxe notariale si repet daca mergeti inainte de primul termen vi se returneaza taxei de timbru jud in val de 3% din val bunurilor. daca totusi nu vi se accepta tranzactia in tot puteti face o tranzactie partiala. cf legii 202 priv mica reforma a justitiei cu sig se va incuviinta.
In privinta divortului, puteti divorta doar la instanta avand in vedere ca aveti un copil minor rezultat din casatoria pe care doriti sa o desfaceti.
In privinta partajului:
-fie incheiati un partaj voluntar la notariat,
-fie depuneti actiunea de partaj pe rolul instantei, achitati taxa de de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile si daca va intelegeti puteti incheia o tranzactie;
-conform noilor dispozitii din legea 202/2010 taxa de timbru nu se ma restituie in situatia incheierii unei tranzactii.
Art. XVI. - Alineatul (2 indice 1 ) al articolului 23 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
sau, faceti tranzactia la mediator, sub forma de acord de mediere, si atunci vi se restituie integral taxa de timbru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de divort-va rog sa-mi raspundeti !!!! gabriel1967 gabriel1967 Buna ziua, Eu si sotia ne-am separat demult, iar acum dorim sa introducem actiunea de divort;stiu ca chiar daca avem impreuna o fata de 13 ani, putem ... (vezi toată discuția)
Daca nu am deschis eu procesul de fond- partaj bunuri comune sunt obigata sa platesc jumatate din taxele de judecata si de timbro?  stafie m          stafie m fostul sot a deschis procesul fond-partaj bunuri comune si eu nu imi dau seama din citatia primita daca eu sunt obigata sa-i platesc jumatate din cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj marilena37 marilena37 Buna seara, Este adevarat ca incepand cu 26.11.2010 se va elimina taxa de timbru de 3% in procesul de partaj ? Ce se intampla cu taxele deja platite, se pot ... (vezi toată discuția)