avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiune la regimul circulatiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiune la regimul circulatiei

In luna februarie o prietena a mea a fost vazuta de catre 2 persoane conducand un autovehicul fara a poseda permis de conducere, undeva intr-o mica localitate de la tara. Acestia au dat declaratii la Postul de politie din sat.In baza acestora politistul a facut cercetari ,,maretze '', dar nu a mai gasit alti martori, ci martori care sunt in favoarea ei, acestia declarand ca, desi se aflau in acea zi in acelasi loc cu primii doi nu au vazut nimic. Acest politist a inceput o lucrare penala doar in baza celor doua declaratii.
Fata urmeaza in prezent cursurile scolii de soferi si e posibil sa o afecteze.
Politistul a spus ca are doua variante:
1. Recunoaste fapta- ii da N.U.P. si va cere suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 2 ani;
2. Nu recunoaste - solicita procurorului I.U.P. doar in baza celor doua declaratii incriminatorii si la fel i se va suspenda dreptul de a conduce.(cred ca ,,fura curent '' in materie de legislatie)
In urma faptei, nu au rezultat pagube, victime etc., ea conducand doar pe un drum de tara, ce-i drept public, nu a mai fost urmarita sau condamnata penal sau contraventional.
As dori un sfat abilitat .
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 29 Martie 2008
Ciudate variantele oferite de politist:(( (deh... variante de politist ... shmecher ;) )
... pai daca aplica prima varianta si ii da N.U.P. atunci in ce baza legala ii mai interzice dreptul de a conduce??? :-/
Multumesc! Vrea sa para shmeker, dar .......
Se poate intocmi un dosar penal doar pe baza a 2 declaratii? Sesizarea din oficiu s-a facut in baza acestora, nu a fost oprita sau vazuta de vreun militian ! #-o
Uite un politist zelos! :D
GabrielaA a scris:

Uite un politist zelos! :D

... exact! ... fata nu a fost vazuta de politist... ce poate sa constate acesta :-/
... cred ca nu prea are de lucru la cazuri mai grave ... si atunci: #-o
Exact ! Nu prea are de lucru... .Insa, ce-i puteti recomanda fetei?
Sa recunoasca sau nu? Nu prea are dovezi acel militian.... Daca face referat de I.U.P. si in Instanta macar unul din acei 2 martori se razgandesc ( fapta s-a petrecut pe 26.02.2008 in jurul orei 17.00, deci cam pe seara si nu puteau distinge cine conducea autovehiculul) ce decizii poate lua Instanta?
Tks!

Alte discuții în legătură

Acum 3 ani cineva a depus dosar impotriva mea declarand ca m ... Andreea torica Andreea torica Acum 3 ani cineva a depus dosar impotriva mea declarand ca m a vazut conducand la varsta de 17 ani fara permis. Si are martori, insa nu are dovezi. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, In data de 29.04.2011 am avut un accident minor cu masina personala la volanul careia se afla un prieten de-al meu. Accidentul a fost cu o masina ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, test poligraf.. ?? sniper sniper In aprilie 2008, am fost informat de catre un politist ca prietena mea a condus un autovehicul(fara a poseda permis de conducere), masina fiind a mea.Am ... (vezi toată discuția)