avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis

Buna ziua,
In data de 29.04.2011 am avut un accident minor cu masina personala la volanul careia se afla un prieten de-al meu. Accidentul a fost cu o masina taxi, iar in urma lui a izbucnit un adevarat taraboi, prietenul meu fugind de acolo. In momentul in care au venit organele de Politie, m-au dus la Spital cu forta pentru recoltare de probe biologice desi le spusesem ca nu eu am condus. Dupa aceasta, prietenul meu s-a prezentat la Sectia de Politie si a recunoscut ca el a fost cel care a condus si ca a fugit de frica.
Politistii au considerat ca trebuie sa imi faca dosar de urmarire penala mie!! si de aici a urmat un intreg balamuc.
Mentionez ca in declaratiile date am specificat inclusiv faptul ca am fost dus cu forta la spital si ca oraganele de Politie mi-au recomandat sa ma impac cu taximetristul pentru a nu avea probleme.
Dupa 2 ani si jumatate!!! propriul meu avocat mi-a recomandat ca ar fi bine sa mergem pe procedura 320 simplificata pentru a nu mai pierde si mai mult timpul.
In urma acestui demers, in 3 saptamani toata "nebunia" a fost gata. Am primit 1 an si 2 luni de inchisoare cu suspedare. Nu am facut Recurs, astfel incat aceasta sentinta a devenit definitiva in data de 08.12.2013. Am inteles de asemnea ca la 1 an de la sentinta definitiva pot face din nou scoala de soferi.
Intrebarea mea ar fi daca nu exista o anumita procedura (mai ales odata cu adoptarea noului Cod Penal) prin care sa arat ca de fapt am fost privat 2 ani de zile de dreptul de a conduce tocami de catre Statul Roman prin intermediul Politiei si astfel sa pot face acum scoala de soferi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cosminfurdean , utilizator 10:29, 27 Februarie 2014
Eu nu inteleg un lucru. Din relatarea dvs. se intelege ca nu ati fost vinovat si cu toate astea ati acceptat sa va recunoasteti vinovatia! Doar ca sa se termine "calvarul"!

Persoana vinovata nu a fost chemata de catre avocatul dvs. sa recunoasca ca el se afla la volan in momentul producerii accidentului??

Taximetristul nu a fost chemat in instanta sa il identifice pe cel care a fost la volanul masini dvs.??

Inseamna ca este adevarat cand se spune ca poti sa mori cu dreptatea in mana!

Daca pana si avocatul v-a sfatuit sa recunoasteti ptr ca probabil s-a plicitisit, ce sa mai comentam?

Cu noul cod penal nu beneficiati de nimic, pedepsele cu suspendare se mentin si dupa noul cod penal.

Pentru obtinerea unui nou permis se poate sustine examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. jud. de condamnare ptr toate categoriile detinute anterior anularii si nu se mai face scoala de soferi.

Informatii privind redobandirea permisului gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Prietenul meu a fost chemat de catre avocat sa recunoasca, ceea ce a facut imediat. Problema e ca nu s-a ajuns la Instanta. Pe taximetrist nu l-am mai vazut niciodata, iar la Politie ne-a "recomandat" sa schimbam partea in care am spus ca am fost luat cu forta. Ce mai vreau sa mentionez e ca avocatul pe care l-am avut a fost la viata lui militian, chiar sef de sectie. Exact la sectia unde am fost cercetat. Da, dosarul meu a ajuns la o sectie, nu a fost cercetat de catre Politia Rutiera. De asemenea acest dosar nu a "plecat" de la Politie decat in momentul in care am hotarat a mergem pe procedura simplificata.
Problema mea nu era legata de pedeapsa.
Ma interesa doar o procedura prin care pot sa-mi recuperez permisul mai repede, tinand cont ca am fost privat de dreptul de a conduce "in avans" cu 2 ani jumate!!!!! Nu se tine cont de asta?
Facand o analogie, zilele de arest se scad din zilele de pedeapsa efectiva. sa nu mai spunem ca exista si prezumtia de nevinovatie, de care eu nu am beneficiat. Am fost lipsit din prima secunda de orice drept.
Permisul nu il veti mai recupera, acesta se va anula in baza hotararii judecatoresti.

Nu se ia in considerare perioada in care nu ati avut dreptul sa conduceti.
Va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - prima abatere VIKY2011 VIKY2011 prietenul meu a condus fara permis,fiind la prima abatere.a fost dus la sectie ca sa dea declaratii.urma sa faca scoala de soferi.as vrea sa stiu ce se va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu cateva zile am plecat de la un club cu ... Georgeplss Georgeplss Buna ziua! In urma cu cateva zile am plecat de la un club cu 2 prieteni si am facut accident. Nimeni nu si aminteste nimic si cand am dat declaratiile am spus ... (vezi toată discuția)