avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis - prima abatere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis - prima abatere

prietenul meu a condus fara permis,fiind la prima abatere.a fost dus la sectie ca sa dea declaratii.urma sa faca scoala de soferi.as vrea sa stiu ce se va intampla mai departe?acum nu mai poate face sc de soferi pana nu se va decide de catre procuror decizia finala .de ce?
in art 86 scrie ca pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani,este adv?eu am inteles ca poate fi inchisoare ,amenda penala ,si nu mai poate obtine permis 5 ani.care din acestea 3 se aplica la prima abatere?????????????? multumesc anticipat pt ras.
Cel mai recent răspuns: Ghita000 , utilizator 15:58, 31 Octombrie 2019
Nu e de ras.
stiu foarte bn ca nu e de ras.dar eu am vrut sa sp multumesc anticipat pt raspuns dar asa s-a inteles,,,,,,,,
Si a dat declaratii fara a fi asistat de un avocat? I s-au comunicat drepturile? De a nu face nici o declaratie? De a fi asistat de un avocat? De faptul ca tot ce declara poate fi folosit impotriva lui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
1. pedeapsa pentru conducere fara permis este de la 1 la 5 ani.
2. Daca va fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea, cel mai probabil cu suspendare, va putea sustine examenul pentru permis dupa 1 an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare.
3. Daca va fi condamnat la o pedeapsa cu amenda penala ( putin probabil- unele instante aplica amenda penala in cazul judecatii pe procedura simplificata - art 320 ind. 1 Cp.p.) va putea sustine examenul dupa 6 luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare.
putini politisti iti sp ca ai drepturi si ca nu ar tr sa dai o declaratie fara avocat,au tot interesul sa ob aceea declaratie...da ,a dat...si a trebuit sa recunoasca ca nu are carnet...nu mai era cu nimeni in masina...a ramas ca sa stabileasca procurorul ce se va intampla mai departe,a incercat sa se inscrie si la o sc de soferi cu o data care sa fie inainte de aceea in care la prins politia...dar nu a mers si din ce am citit chiar daca s-ar fi inscris la sc tot degeaba.pt ca se pedepseste la fel in afara orelor de sofat

din cate am inteles va exista o amenda intre 500 si 1000ron,dar ma intreb daca se vor aplica si celelalte variante,alaturi de asta.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

2 dosare penale Dogan Berkay Dogan Berkay Am condus cu un permis provizoriu 1 an si cativa luni( permis provizoriu este un fel de permis care se conduce cu el in Anglia cu o persoana care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)