avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 DOSARE PENALE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 DOSARE PENALE

Am condus cu un permis provizoriu 1 an si cativa luni( permis provizoriu este un fel de permis care se conduce cu el in Anglia cu o persoana care sa aiba permisul obtinut de minim 2 ani in masina) am condus cu acest permis provizoriu aici in romania nu stiam ca este ilegal am presupus ca este UE si am voie sa conduc in orice tara europeana in aprilie 2017 ma oprit pentru radar viteza de 67 km unde aveam voie 50 +10 peste viteza regulamentar. mie sa intocmit un dosar penal ca am condus cu ala si nu am voie cu el pe teretoriul romaniei. acum dupa cateva luni mam trezit cu inca un dosar penal bazat pe o amenda din 2016 ca am condus si atunci cu el. PAI AM CONDUS CU EL CA AM FOST OPRIT DE MULTE ORI DE POLITIE SI NU A ZIS NICI UN POLITIST NIMIC SI MAU ASIGURAT CA E OK CE FAC. a trecut deja 8 luni si inca nu am facut nici un pas. nu stiu daca am eu vina sau nu? ca de ce miau facut dosar daca in 2016 am fost amendat si era ok sa conduc de ce nu ma informat. CE SA FAC IN CAZUL MEU ?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Dogan Berkay, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dogan Berkay , utilizator 10:55, 7 Ianuarie 2018
Un lucru intelegent de facut ar fi sa va angajati avocat si sa va aparati strasnic inca din faza de urmarire penala.

Ati putea avea sanse sa scapati fara sa aveti probleme deosebite in functie de circumstantele care va pot ajuta in aparare daca sunt cu adevarat ajutatoare.
Daca poate sa existe o anumita confuzie cu privire la o fapta penala va poate fi de mare ajutor dar se impun si aparari adecvate..

De asemenea, ar fi indicat sa nu mai conduceti in Romania daca aveti probleme cu legea penala.Daca veti mai avea inca un dosar penal situatia ar deveni teribil de complicata...
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru cine nu stie in UK, pentru a putea lua lecţii de condus şi a susţine testele teoretice şi practice de condus este nevoie de un permis provizoriu "provisional driving licence".
Pentru a comanda un astfel permis, trebuie să:
– fiţi rezident în UK.
-să puteti citi o plăcuță de la distanță de 20 de metri.
– deţineţi un document de identitate valabil, cum ar fi paşaportul.
– aveţi un Număr de Asigurare Nationala.
– să aveţi peste 15 ani şi 9 luni (dar nu puteţi conduce o maşină înaintea vârstei de 17 ani)
– ştiţi adresele la care aţi locuit în ultimii 3 ani
– puteţi plăti 34 de lire sterline cu un card de debit sau credit Mastercard, Visa, Electron,
Maestro sau Delta.
Daca se aplica online, permisul se trimite prin posta in decurs de o saptamana.
(Sursa: [ link extern ] ).
Acest permis provizoriu permite posesorului să conducă doar însotit de posesorul unui permis de conducere permanent, iar acesta din urma trebuie sa fie în vârsta de cel putin 21 de ani si sa aiba permisul de conducere permanent de cel putin 3 ani.
De asemenea, din cate am mai citit, titularul permisului provizoriu poate conduce doar cu o viteza maxima de 45 mile/ora si autoturismul condus trebuie sa aiba aplicat la loc vizibil semnul “L”.
Conform regulamentelor comunitare, permisul de conducere provizoriu nu este valabil în afara tarii emitente.
Prin urmare, permisul de conducere provizoriu britanic nu este recunoscut ca permis de conducere comunitar.
Este evident ca politisti care v-au controlat si nu au spus nimic, au confundat acest permis cu unul normal.
Inteleg ca dvs sustineti ca va aflati in eroare, ramane de vazut cum va aprecia procurorul apararea dvs.
In situatii similare, cunosc cazuri in care persoanele respective au fost trimise in judecata si condamnate.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
La ce va referiti prin condamnate daca puteti explica mai exact
Dupa parerea dumneavoastra ca avocat unde ma poate duce ce sa intamplat ?
La ce va referiti prin condamnate daca puteti explica mai exact

Condamnate la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis - prima abatere VIKY2011 VIKY2011 prietenul meu a condus fara permis,fiind la prima abatere.a fost dus la sectie ca sa dea declaratii.urma sa faca scoala de soferi.as vrea sa stiu ce se va ... (vezi toată discuția)
Am mers in uk in perioada suspendarii permisului Cristynaaaa Cristynaaaa Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati daca se poate .... am condus in uk in perioada care eram suspendat 6 luni si m-au oprit , precizez ca permisul era de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal AlexB1993 AlexB1993 Buna ziua , am fost prins conducand un autovehicul , 300 de metrii , prins de catre politie si intocmit dosar penal , alcolemie zero , ce pot patii? Sa ma ... (vezi toată discuția)