avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am mers in uk in perioada suspendarii permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am mers in uk in perioada suspendarii permisului

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati daca se poate .... am condus in uk in perioada care eram suspendat 6 luni si m-au oprit , precizez ca permisul era de incepatori . As dori sa stiu daca sunt sanse sa ma aresteze sau doar amenda si ban la condus. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristynaaaa , utilizator 17:24, 29 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.335 alin (2) Cod penal roman Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere a fost suspendat constituie infractiune.

Incidentul fiind raportat pe teritoriul UK este posibil sa fie comunicat omologilor din Romania cu ocazia verificarii dreptului de a conduce in sensul daca permisul a fost anulat/suspendat.

Exista un procent destul de mare ca in urma incidentului rutier sa fie intocmit dosar penal.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Am inteles . Dureaza destul de mult ca am fost prins in februarie si nici acum nu mi a venit un raspuns cu ce se va intampla .Probabil ca si au dar seama ca am mers in perioada in care eu il aveam suspendat ...M am gandit ca daca este caz de puscarie i au masuri mult mai repede ...
Cristynaaaa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se cerceteaza fapta si se deschide dosar penal nu inseamna neaparat ca este cazul sa va ingrijorati ca se va ajunge la a face inchisoare.

De cele mai multe cazuri se poate ajunge la proces in urma caruia, in cel mai rau caz se poate pronunta o solutie de condamnare cu suspendare.

Permisul v-a fost restituit de catre autoritatile romane in sensul ca a expirat perioada de suspendare?
ContSters82289, utilizator
Permisul este luat acolo de incepatori ,nu este full...deci este recunoscut doar acolo ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Conducere fara categorie corespunzatoare ContSters489360 ContSters489360 Buna ziua. La inceputul lunii Martie 2018 am fost oprit la un control de rutina conducand un Buldoexcavator (tractor agricol). Avand doar categoria B, necesara ... (vezi toată discuția)
Condus fără permis cu întocmire dosar penal ContSters445496 ContSters445496 Bună ziua. Ce se poate întâmpla dacă am avut permisul suspendat pt o luna și totuși am condus 700 m pana la magazin și mi sa întocmit dosar penal? ... (vezi toată discuția)