avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus fără permis cu întocmire dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus fără permis cu întocmire dosar penal

Bună ziua. Ce se poate întâmpla dacă am avut permisul suspendat pt o luna și totuși am condus 700 m pana la magazin și mi sa întocmit dosar penal? Dosarul a fost trimis spre Parchet . În cât timp mi se înapoiază carnetul? Mai dau examen?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 07:12, 2 Noiembrie 2017
Art. 335 CP alin (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Permisul se anuleaza in cazul conducerii unui vehicul, desi titularului i-a fost suspendat dreptul de a conduce dar doar dupa ce instanta de judecata a emis o hotarare definitiva si irevocabila pentru constatarea infractiunii si condamnarea titularului.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 ani jumate. am condus un scuter cu motor de 300 pe drum ... Edward112931 Edward112931 Am 15 ani jumate. Am condus un scuter cu motor de 300 pe drum public. Mergeam linistit, si din spate mi se face semn sa opresc. Era politia. Oare mi se va face ... (vezi toată discuția)
Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)