avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis - prima abatere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis - prima abatere

prietenul meu a condus fara permis,fiind la prima abatere.a fost dus la sectie ca sa dea declaratii.urma sa faca scoala de soferi.as vrea sa stiu ce se va intampla mai departe?acum nu mai poate face sc de soferi pana nu se va decide de catre procuror decizia finala .de ce?
in art 86 scrie ca pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani,este adv?eu am inteles ca poate fi inchisoare ,amenda penala ,si nu mai poate obtine permis 5 ani.care din acestea 3 se aplica la prima abatere?????????????? multumesc anticipat pt ras.
Cel mai recent răspuns: Ghita000 , utilizator 15:58, 31 Octombrie 2019
Nu stiu ce ati inteles dvs dar nu judeca procurorul cazul dvs.
Trebuie neaparat sa ai pe cnv in dreapta pentru a conduce in anglia cu permis provizoriu?


Leonissa a scris:

Buna ziua! In Noiembrie 2018 am condus fără permis 800 de metri pana la casa părinților meu pentru o urgentă fiindu i f rau tatălui meu! Am foat oprită de poliție ...in momentul acela neavând permis de conducere. După 3 luni am dat proba practica și am luat permisul de conducere! Mi’au întocmit dosar și l’au trimis in judecată ! Acum câteva zile m’au sunat sa merg iar la poliție dacă nu o sa fie nevoie sa ma citeze din nou deoarece trebuie sa mai scriu alte câteva rânduri deoarece legea s a schimbat acum in 2019 de curând cum ca având un permis provizoriu in Anglia nu ai voie sa circuli cu el in România eu având acel permis in moment când m au oprit dar știam ca nu am voie sa circul in România! Am declarat ca nu am permis de conducere valabil in România ! Ei mi’au facut copie și mi’au atasat’o la dosar.Puteți sa mi Spune-ți ce sa fac sa merg sa dau o alta declarație sau nu? Și ce ar putea sa se întâmple sunt la prima abatere? Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 dosare penale Dogan Berkay Dogan Berkay Am condus cu un permis provizoriu 1 an si cativa luni( permis provizoriu este un fel de permis care se conduce cu el in Anglia cu o persoana care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)